Re: začínající podnikatel
Nemusíte platit zálohy. Po podání DP doplatíte podle skutečného výdělku (to jen abyste se pak nedivil). Obecně náklady můžete uplatnit ty, které potřebujete k dosažení příjmů. A tuto "potřebnost" musíte být schopen obhájit při kontrole. Zní to divně, ale opravdu kdo si co uhádá, to má.
mě stále trápí to,jestli mi manželka může tzv pronajmout 1 pokoj ve svém domku a já si budu moczt něco odečíst za elektřinu,a plyn a jaká částka by bala přijatelná a to auto 3,80 na ujetý km a vést si knihu jízd,nikde jsem se k tomu konkrétně ten muj případ nedověděl
Dobrý den,
tu jednu místnost, kterou vyhradíte k podnikání, musíte uvést i na katastru, protože pak se platí i jiná daň z nemovitosti /kterou si pak můžete dát do nákladů/, vpak veškeré výdaje na energie dáváte % dle plochy k poměru k celému domu /pokud byste neměl na ten pokoj vlastní odpočt.hodiny/. Pokud je dům manželky, musíte mít s ní uzavřenou nájemní smlouvu - resp. souhlas s podnikáním.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.