Vlákno názorů k dotazu Práce ve svátek-úředník měsíční mzda od jasná - Re: práce ve svátek-úředník měsíční mzda § 115 ZP...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 7. 2012 7:49

jasná (neregistrovaný)

Re: práce ve svátek-úředník měsíční mzda
    § 115 ZP Mzda, náhradní volno nebo náhrada mzdy za svátek
    (1) Za dobu práce ve svátek23) přísluší zaměstnanci dosažená mzda a náhradní volno v rozsahu práce konané ve svátek23), které mu zaměstnavatel poskytne nejpozději do konce třetího kalendářního měsíce následujícího po výkonu práce ve svátek nebo v jinak dohodnuté době. Za dobu čerpání náhradního volna přísluší zaměstnanci náhrada mzdy ve výši průměrného výdělku.
    (2) Zaměstnavatel se může se zaměstnancem dohodnout na poskytnutí příplatku k dosažené mzdě nejméně ve výši průměrného výdělku místo náhradního volna.

prosím, začínám ve firmě, kde se příplatek za práci ve svátek úředníkům neplatí, protože na to nemají ze zákona nárok,

Proč by neměli nárok??

• 26. 7. 2012 8:57

jo (neregistrovaný)

Re: práce ve svátek-úředník měsíční mzda
    děkuji, paní jasná, v ZP jsem si § samozřejmě našla - asi jsem to nenapsala dost srozumitelně-to, že nemají nárok, to plyne od bývalé mzdovky, nezjišťovala jsem proč si to tak ona myslela, pravdou je to, že firma tak jela celých 5 let a protože jsem je na to upozornila, chtěla jsem se ujistit, zda je to tak, jak jsem našla a jak tomu rozumím já ...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).