Vlákno názorů k dotazu Výpověď z polovočního úvazku od lucie46 - Re: výpověď z polovočního úvazku Jak mám pokračovat pokud...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 7. 2012 14:02

lucie46 (neregistrovaný)

Re: výpověď z polovočního úvazku
    Jak mám pokračovat pokud mi dají 2 měsíční výpoveď což znamená že mě pustí za 2 měsíce a musim do 14 dnů nastoupit do nové práce jak postupovat prosím děkuji

• 30. 7. 2012 14:11

all (neregistrovaný)

Nijak, žádná možnost donutit zaměstnavatele, aby vás pustil na dohodu není. Dohodněte si v nové práci pozdější nástup, nebo zatím v době dovolené, pokud máte, jinak nic.

• 30. 7. 2012 14:13

Soňa... (neregistrovaný)

======
    Jestliže v současném pracovním poměru pracujete na poloviční úvazek, zkuste se třeba domluvit s novou firmou, zda i tam byste nemohla pracovat alespoň po dobu výpovědní lhůty, tj. podáte-li stávajícímu zaměstnavateli výpověď z PP nejpozději zítra, tj. 31.7.2012, Váš pracovní poměr u nich skončí 30.9.2012, taky na zkrácený úvazek. Můžete samozřejmě i na plný,nevím, jakou pracovní dobu máte teď. Dnes můžete mít několiko pracovních poměrů. Možná, že taky budete u současného zaměstnavatele dočerpávat zůstatek dovolené - i to už můžete pracovat u nového zaměstnavatele. Nejschůdnější by pro Vás byla dohoda o skončení pracovního poměru se zaměstnavatelem, ale na to musí přistoupit obě strany. Hodně štěstí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).