Vlákno názorů k dotazu DPP x DPČ od Soňa... - Re: DPP x DPČ ====Jestliže budete mít odměnu z...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 8. 2012 10:41

Soňa... (neregistrovaný)

Re: DPP x DPČ
    ====
    Jestliže budete mít odměnu z DPP nad 10.000,- Kč/měsíc, je tato odměna již pojištěna (platnost od 1.1.2012) tzn., že musíte vy i váš zaměstnavatel odvést ZP a SP. Vy odvedete na ZP 4,5%, zaměstnavatel 9% z hrubé odměny a na SP odvedete vy 6,5% a zaměstnavatel 25 % z hrubé odměny. Zaměstnavatel vás musí na ZP a SP přihlásit (po dobu, kdy budete mít odměnu vyšší, než-li těch 10.000,- Kč). DPČ je pojištěna vždy, vždy se odvádí v případě, je-li odměna vyšší než-li 2.500,- Kč a nejedná-li se o zaměstnání malého rozsahu. Daňové prohlášení na slevu na poplatníka 2.070,- Kč případně na zvýhodnění na děti můžete mít podepsané pouze u jednoho zaměstnavatele. Vždy se to vyplatí podepsat tam, kde máte vyšší příjem, ve vašem konkrétním případě v hl. prac.poměru.

• 3. 8. 2012 11:12

Ina B. (neregistrovaný)

Ano, moc děkuji - já jsem to počítala, asi bude pro mě i pro zaměstnavatele nejvýhodnější podepsati DPP , lze mít odměnu přesně 10 tis.Kč? Tam by se srážela jen daň?

• 3. 8. 2012 11:18

Líba (neregistrovaný)

Pokud je dohoda nad 5000,- je úplně jedno, kde prohlášení podepíšete, protože budete podávat DP, kde se vám to srovná. Ano, u DPP se odvádí ZP a SP až od 10 001,- Kč.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).