Re: Více živnostenských oprávnění
Prozatím jsem v tomhle oboru zaměstnaná a za celých dvacet let jsem neřešila zda může mít někdo více živnostenských oprávnění. Vím jen, že může mít smlouvu a podnikat, ale zda na více oprávnění nevím. Zřejmě jsem jen člověk, ale chtěla bych vědět všechno věřte mi.
A vy nemáte ve své pracovní smlouvě ustanovení, že nesmíte podnikat ve stejném oboru činnosti jako jste zaměstnaná? Většinou si to zaměstnavatelé hlídají.... někdy i konkurenční doložkou po dobu
1 roku od skončení PP, ale to by vám museli kompenzovat. Ale současně být zaměstnaná a ve stejném oboru podnikat to lze nanejvýš se souhlasem zaměstnavatele.
>
>A vy nemáte ve své pracovní smlouvě ustanovení, že
>nesmíte podnikat ve stejném oboru činnosti jako jste
>zaměstnaná?
kdepak jste toto vyčetla, přísl § píše o něčem jiném doporučuji pročíst.
Většinou si to zaměstnavatelé hlídají....
>někdy i konkurenční doložkou po dobu
>1 roku od skončení PP, ale to by vám museli
>kompenzovat. Ale současně být zaměstnaná a ve stejném oboru
>podnikat to lze nanejvýš se souhlasem zaměstnavatele.
neblbněte tazatelce hlavu, když tomu nerozumíte.
K dotazu:
můžete mít živ. oprávnění kolik stihnete a kolik Vám jich ŽÚ zaregistruje, pokud budete splňovat podmínky. Souhlas zam-tele potřebujete jen v případě, že chcete provozovat výdělečnou činnost, shodnou s předmětem činnosti Vašeho zam-tele, s Vaším zařazením u firmy to nemá co dělat.
Pro páju: Je tam dost velký předpoklad, že tazatelčin zaměstnavatel má ve svém předmětu činnosti i činnost ek. a daňových poradců apod. čin. a pak by tyto činnosti mohla tazatelka vykonávat na ŽL jen s jeho souhlasem.Tazatelka psala, že daňové poradenství dělá 20 roků a chtěla by v něm podnikat i na ŽL.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.