Re: Jaký výdělek, aby nepřišel o dávky??
Moc děkuji prošla jsem to vše, ale žádnou konkrétní částku jsem nenašla, je tam pouze, že dávky jsou vypláceny osobám s nízkými příjmy. Jaké méte zkušenosti, prosím?? mě teda 1000,- kč příjde jako nízký příjem. Asi bude nejlepší, když se pán předem domluví na sociálce a poptá se co a jak. Petra
Vždycky se posuzuje příjem celé rodiny a porovná se s určitým násobkem životního minima rodiny. Samozřejmě, že kvůli pár korunám přijít o tisíce by pro něj bylo nepříjemné, ale to si musí hlídat sám. Jsou na to na netu kalkulačky, např.:
http://www.vyplata.cz/vypocty/vypocet-vyse-prispevku-na-bydleni.php?stayform=true
Ale hlavně - jeho dávky se Vašeho manžela netýkají. Manžel mu přece nebude hlídat jeho výdělek, jestli se do limitu pro dávky ještě vejde nebo už ne (a kromě toho se nesledují jen jeho příjmy, ale příjmy celé domácnosti). Jak píše paní Líba - to si musí spočítat pán sám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.