Re: Společentví vlastníků - revitelizace
Járo,
uvedené ustanovení se podle mého názoru nevztahuje na výběr barvy. Nejde jen o barvu ale i o vzor. Na tom se 75% nemůže shodnout.
Vidím tam 2 základní možnosti:
1) nechte udělat 3 návrhy a návrh s největším počtem hlasů se bude realizovat. Stejně se nezavděčíte, protože se najde několik požadavků na jinou barvu a jiný vzor.
2)rozhodne výbor.
Jako daleko důležitější z technického hlediska vidím volbu omítky (silikon, silikát, akryl a jejich kombinace)
U nás máme 141 jednotek a o několik vlastníků více. Rozhodl výbor a byla jediná stížnost od jedné paní, jak to, že se nehlasovalo. Popovídali jsme si na shromáždění a je klid.
Pevné nervy.
Hezký den!
Dobrý den Pavle, přesně takto jsem to zatím udělala, tři barevné návrhy a tady jsem právě začala přemýšlet, jestli na ten, který se bude realizovat potřebujeme těch 75% , protože to si neumím představit ... a říkala jsem si, že by se realizoval ten s nejvyšším počtem hlasů (podílů) a pokud by to fakt nešlo, musel by rozhodnout výbor, jelikož nás tlačí čas a firma, která zateplení realizuje čeká už jen na barvu ...
Moc Vám děkuji za názor i slova povzbuzení J.
>>>
>>>Járo,
>>>
>>>uvedené ustanovení se podle mého názoru nevztahuje na
>>>výběr barvy. Nejde jen o barvu ale i o vzor. Na tom
>>>se
>>>75% nemůže shodnout.
>>>
>>>Vidím tam 2 základní možnosti:
>>>1) nechte udělat 3 návrhy a návrh s největším počtem
>>>hlasů se bude realizovat. Stejně se nezavděčíte,
>>>protože se najde několik požadavků na jinou barvu a
>>>jiný
>>>vzor.
>>>2)rozhodne výbor.
>>>
>>>Jako daleko důležitější z technického hlediska vidím
>>>volbu omítky (silikon, silikát, akryl a jejich
>>>kombinace)
>>>
>>>U nás máme 141 jednotek a o několik vlastníků více.
>>>Rozhodl výbor a byla jediná stížnost od jedné paní,
>>>jak
>>>to, že se nehlasovalo. Popovídali jsme si na
>>>shromáždění a je klid.
>>>
>>>Pevné nervy.
>>>
>>>Hezký den!
>>Dobrý den Pavle, přesně takto jsem to zatím udělala,
>>tři barevné návrhy a tady jsem právě začala
>>přemýšlet,
>>jestli na ten, který se bude realizovat potřebujeme
>>těch 75% , protože to si neumím představit ... a
>>říkala
>>jsem si, že by se realizoval ten s nejvyšším počtem
>>hlasů (podílů) a pokud by to fakt nešlo, musel by
>>rozhodnout výbor, jelikož nás tlačí čas a firma,
>>která
>>zateplení realizuje čeká už jen na barvu ...
>>Moc Vám děkuji za názor i slova povzbuzení J.
>Mimochodem, hodně nevděčná funkce ... :-( J.
Járo,
o tom, že se jedná o nevděčnou funkci mne nemusíte přesvědčovat. :-))
A bude hůř. Od 1.1.2014 má platit nový občanský zákoník, který přináší mnoho nejasných změn.
Mimochodem, Vy nemáte barevný návrh schválený stavebním úřadem? U nás schválení barvy SÚ chtěl v rámci stavebního řízení.
Hezký den!
Loni jsme také rekonstruovali bytový dům. Schůze byla jen před zahájením rekonstrukce, to byl potřeba souhlas vlastníků bytů a pak k typu balkónů. O všem ostatním včetně barvy rozhodoval výbor.
Manžel dělá předsedu. Když mu někdo něco vytýkal,tak měl připravenou odpověď - zvolili jste si nás, tak nám musíte věřit, že to děláme podle svýho nejlepsího vědomí a svědomí, a jestli se ti to nelíbí, můžeš dělat předsedu místo mě. A byl klid. Je to práce nevděčná, to je pravda a u nás zadarmo. Ale zvládli jsme to, barák máme hezkej, tak snad bude chvíli klid. Přeji pevné nervy.
Dobrý den Veroniko, Vaši (manželovu) větu jsem si právě vryla do paměti, začnu ji používat !!!!!
No a to je přesně ono, já si zase přidělávám zbytečné starosti tím, že chci, aby se lidé měly možnost k návrhům vyjádřit a nakonec se to otočí proti mě. Ale uvrdila jsem se, že pokud si nevyberou a nebo se nevyjádří, rozhodne výbor.
Krásný den J.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.