Re: DPP - kdo odvádí daň
Dohodář z dohody dostane 8.500Kč čistého. 1.500 Kč srazíte dohodářovi a odvedete ty "dohodářovi peníze" na FÚ. Šéf tam nic nepřidává. I účtování to dokazuje. 521/331 10 tis. Kč, 331/342 1.500 Kč. Odpovídám na tento dotaz proto, že mzdy a PAM není tak úplně moje parketa. Tak třeba laik laikovi lépe porozumí vysvětlení. To jen na vysvětlení pro opravdu skvělé odpovídatele na otázky mezd a PAM na tomto fóru :-)
Víte, on mi asi nevěří, to máte těžké. Spletla jsem se u DPH u montážních prací (omylem ho málem naúčtovala ve zvýšené sazbě), no taky nejsem neomylná. Spíše bych mu přeposlala zákon o dani z příjmu, kde se o tom mluví. Ale mám teď právě dost práce, tak se mi nechce řešit žabomyší války. Ale zamrzí to, to víte .. :-)
Jak pravila Líba výše, otázka je, co on myslí těmi 10000. Opravdu jsou lidé, kteří si domluví částku čistého, a MÚ pak musí dopočítat HM, aby to vyšlo. Lidem, co se v tom nepohybují, ač jinak IQ vyššího, taky leckdy hlava nebere, co je vlastně HM za číslo. Zam-tel zaplatí 27, zam-nec dostane 17, a co tam dělá HM 20 ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.