Vlákno názorů k dotazu Přerušení služ. cesty od Man - Re: Přerušení služ. cesty Před vysláním na pracovní cestu...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 8. 2012 13:53

Man (neregistrovaný)

Re: Přerušení služ. cesty
    Před vysláním na pracovní cestu by měl zaměstnavatel přerušení povolit a určit přesná pravidla pro čerpání stravného i pro proplacení dalších náhrad - jako např.ubytování,cestovné atd.atd.
    Zkuste si v Zákoníku práce kolem § 159 až 164 pročíst, které podmínky se na vás vztahují. Není toho tolik a každý § určuje jak postupovat při přerušení pracovní cesty.

• 20. 8. 2012 14:09

atreus

V ZP se hovoří pouze o "předem dohodnutém přerušení pracovní cesty z důvodů na straně zaměstnance". (Tzn. např. si chce přes víken udělat výlet)
    Týká se to vašeho případu?
    Obecně platí, že vícedenní pracovní cesta začne odjezdem z bydliště/pracoviště a končí návratem, žádné přerušení z rozhodnutí zaměstnavatele není možné. Např. 1. den odjezd v 7.00, 3. den návrat 21.00 - stravné bude za 1. den minimálně 96 Kč, za 2. den 151 Kč, za 3. den 151 Kč.
    Pokud v cílovém místě máte možnost ubytovat se v soukromí, tak na tom zaměstnavatel ušetří (nedostanete výdaj za ubytování proplacený, protože vám žádný nevznikl), ale na stravné to nemá vliv.

• 20. 8. 2012 15:58

PetrT. (neregistrovaný)

Děkuji, takže nezi 17:00 prvního dne a 9:00 druhého dne jsem vlastně stále na služební cestě a mám dostat stravné - myslel jsem si to

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).