Re: od kdy student?
Byla jste příliš iniciativní. Pokud studium pokračujem, řádně jste ukončila magisterské studium a pokračujete v dalším studiu, máte stále statut studenta a stát byl za vás plátcem na zdravotním pojištění i přes prázdninové měsíce, nic jste neměla platit. Jakmile budete mít potvrzení o studiu, písemně požádejte vaší pojišťovnu o navrácení vámi zaplaceného pojištění a spolu s potvrzením o studiu doručte na vaší pojišťovnu. Domnívám se, že tento přeplatek by vám měl být vrácen.
No já jsem zanesla na pojišťovnu potvrzení o ukončení studia a řekla jsem paní, co to vyřizovala, že nejspíš budu v září opět student, nevěděla jsem, jestli mě vezmou nebo ne. A ona mi dala papírek s VS a číslem účtu, kam mám zaplatit 1080 Kč. Vůbec se nezmínila o možnosti, že bych nemusela nic platit. Děkuji za ujasnění.
I kdybyste studovat nezačala, tak jste byla jako student pojištěna státem ještě v červenci, protože když končí VŠ studium, tak se posuzuje ještě měsíc po měsíci, ve kterém byly státnice. Ty jste měla v červnu a v červenci jste nebyla po celý měsíc zaměstnaná s odvodem pojistného, takže ani za červenec byste nemusela pojištění doplácet.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.