Re: zboží nebo výrobek?
>>Dobrý den, prosím moc o názor:
>>účtujeme způsobem A
>>nakoupíme zboží, toto zboží přebalíme - dodáme
>>krabičku a dárek , v účetním programu Pohoda vznikne
>>výrobní
>>list, protože ke zboží se dodá materiál - krabička a
>>materiál dárek.
>>To co vzniklo ? je pořád zboží nebo výrobek?
>>
>>Děkuji moc za názory
>>
>>Blanka
>
>Výrobek - do jeho ocenění patří kromě materiálu ještě
>náklady na práci a výrobní režie.
> a správní a odbytová
děkuji moc, myslím si to taky.. takže to znamená, přijatá faktura, která byla na pořízení zboží, se musí změnit na materiál.
Příjemka co byla na zboží se musí změnit na materiál... k tomu se přidá obal a dárek, a vytvoří se karta výrobku, který potom vydávám ze skladu
Máme Pohodu
ještě jednou moc děkuji
ještě jsem zapomněla, že když to dávám dohromady tak se mi udělá výrobní list...
blbý - na fakturách vydaných mám předkontaci zboží.. zboží máme minimálně, většinou výrobky, takže si budu muset najít pohyb ve skladu... a upravit všechny VF zpět na předkontaci - výrobky.
ještě jednou děkuji
To sice ano, ale : nejprve musíte mít ten vlastní výrobek a teprve pak jej můžete aktivovat.
Pro tazatelku : názor poradkyně si nechte dát písemně - a pak se podle toho zařidte a žijte v klidu. Odpovědnost ponese ona.
Ale myslím, že to na papír nenapíše...
To byla jen poznámka, že se to může prodávat jako zboží, tj. nemusí to být jen prodej výrobků, když se výrobek převede do vlastní prodejny.
Takže poradkyně může mít pravdu. Myslím si, že vyjádření daňové poradkyně neznamená, že to nemám účtovat přes výrobky, ale že mám fakturovat o prodeji zboží. Pokud mají vlastní prodejny tak je to OK. Pokud ne, pak bych s d.poradkyní nesouhlasila.
hm., tak jsem si původně myslela, že se domnívám dobře, že ze zboží se stane výrobek, protože ho prodávám dál ve změněném stavu... po telefonátu daňovéporadkyně jsem znejistěla, protože mi řekla, že to v nezměněném stavu znamaná, zásah přímo do toho zboží, a to jsme neudělali jen jsme k tomu přidali dárek a nechali u jiné firmy zabalit....
všem moc děkuji, pokusím se získat názor daňové poradkyně písemně
>
>>hm., tak jsem si původně myslela, že se domnívám
>>dobře, že ze zboží se stane výrobek, protože ho
>>prodávám
>>dál ve změněném stavu... po telefonátu
>>daňovéporadkyně
>>jsem znejistěla, protože mi řekla, že to v nezměněném
>>stavu znamaná, zásah přímo do toho zboží, a to jsme
>>neudělali jen jsme k tomu přidali dárek a nechali u
>>jiné
>>firmy zabalit....
>>všem moc děkuji, pokusím se získat názor daňové
>>poradkyně písemně
>
>No jo, ale to je nová informace, že to přebaluje někdo
>jiný (původně jste uvedla, že "zboží přebalíme"). Pak
>to skutečně může být aktivace a prodej zboží a daňová
>poradkyně má pravdu.
tak to se omlouvám, ano uvedla jsem to tak, až potom jsem šla vyzpovídat kolegu co dělá sklad, jak to přesně probíhá, mně nejvíc zmátl ten výrobní list co se vytvořil v programu a to mě teprve vlastně navedlo, jestli to náhodou není výrobek...
já stejně ale pořád necítím ten rozdíl .. že zboží přebalíme a nebo to nechám eudělat jako službu... (my k tomu ještě vydáme ze skladu ten dárek.
ještě jednou děkji
>
Vendy, jsem ráda, že jste se ozvala, jsem trochu na vahách, vysvětlila mi, že bych musela to zboží nějak změnit, u nás se jedná o potravinové doplňky. je to v doze a k tomu se přidá ta gumová hračka a folii na to dá jiná firma a vyúčtuje mi služby. Na gumového medvídka mám kartu materiálu.
Blbý je, že odpověď od daňové poradkyně mám telefonem.. psala jsem mail, ale odpověď byla telefonická
Četla jsem reakce, opravdu to mění situaci, vy prostě vydáváte klasické zboží (potravinový doplněk a dárek), nic s ním sami neděláte, ale to přenecháváte jiné firmě....takže pro Vás je to stále zboží. Nenabíhá tam žádá výrobní režie, žádné výrobní náklady. Chová se to jako zboží, připočítáváte klasicky jen nějakou prodejní marži? Nechala bych to tak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.