Re: Čistý průměr - 2005-2009
Aha, právě jsem si myslela, že pro soud se počítá podle ZP.. No tento zaměstnanec k nám volal, že to potřebuje a nechtěl být moc sdílný, ale právě jsem z něj alespoň vytáhla kam to chce dávat, tak mi řekl, že to má na soud a potřebuje to za celé období co zde pracoval. Mám tedy sečíst všechny čisté mzdy za roky 2005-2009 a vydělit měsíci? Bude to stačit?
Re: Průměr pro soud 2005 - 2009.
pokud Vám VOLAL, že "něco" potřebuje, tak bych mu řekla, že jestli něco chce, ať pošle (předá) ze soudu tiskopis (ten oni běžně na tyto případy mají)
pokud bude chtět od Vás něco soud, tak se ozvou, pokud tiskopis neposlali přes dotyčného občana
může se totiž stát, že budete počítat něco, co on vůbec nepotřebuje nebo Vás může jen tak buzerovat z dlouhé chvíle - kde máte jistotu, že opravdu něco potřebuje vyplnit, když žádnou písemnou žádost s tiskopisem nedodal? Vždyť to není práce na 5 minut- přinejmenším musíte hledat v programu, příp. ve mzdových listech, příp. nastudovat zákony, jak se v té době počítaly mzdy.
Re: Průměr pro soud 2005 - 2009.
pokud je to pro soud, tak ten zasílá žádost zam-teli s formulářem... většinou chtějí za dané období měsíčně vypsat kolik bylo odpracovaných dnů, kolik neodpracovaných (svátek, dovolená, nemoc), hrubou mzdu, náhradu mzdy, odvod SP, ZP, dań a čistou mzdu, ostatní srážky, příplatky apod.... na jejich formulář se vleze 6 nebo 7 měsíců a za ty pak chtějí průměrnou čistou mzdu... budete čerpat z mzdového listu...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.