Re: DIČ na faktuře
ale jakýpak HOKEJ?? dle § 73, 5) Neobsahuje-li doklad pro prokázání nároku na odpočet daně všechny předepsané náležitosti daňového dokladu, lze nárok prokázat jiným způsobem.... (v roce 2011 bylo mimo navíc uvedeno: Tento postup nelze uplatnit, pokud chybějícími náležitostmi jsou údaje rozhodné pro výpočet daně nebo daňové identifikační číslo - toto bylo naštěstí pro rok 2012 zrušeno, takže nárok můžete prokázat - v případě chybjícího DIČ na FA jiným způsobem... nevím, co je na tom nejasné...
Proč se nenaučíme již od začátku psát všechny náležitosti jak mají být. Stačí jednou napsat v programu a je to tam. jsem sama účetní v s.r.o. a někdy nic nedělám než kontroluji náležitosti a prokazuji.
A majitel chce abych byla účetní ,právník, sekretářka atd. Víte a jsem ráda za tuto práci, protože tady na okolí jí moc není. Toto jsem měla na mysli.
I když si nejsem zcela jist zda má smysl do Vaší diskuse ještě vstupovat, dovoluji si napsat můj názor.
Skutečnost, že dle § 73 odst. 5 lze nárok na odpočet prokázat jiným způsobem (pokud doklad neobsahuje potřebné náležitosti) v žádném případě nezbavuje dodavatele povinnosti, aby laskavě dodržoval ustanovení § 28 odst. 2 písm. d), tedy že daňový doklad MUSÍ obsahovat DIČ dodavatele. Proč bych já měl tohoto bordeláře tolerovat a pak vymýšlet jak prokázat případné konkrole nárok na odpočet jiným způsobem.
Asi mám extrémní názor, ale pokud to jde, fakturu bych mu vrátil, a jestli chce ode mne zaplatit, ať na ni napíše všechny údaje jak mají být.
Hezký den přeje
Pepa
Zákon o DPH říká srozumitelně
Běžný daňový doklad MUSÍ obsahovat daňové identifikační číslo plátce, která uskutečňuje plnění (DIČdodavatele)...daňové identifikační číslo, pokud osoba, pro kterou se uskutečňuje plnění je plátce (DIČ odběratele).
Alespoň tak to chápu já.
Hezký den přeje
Pepi
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.