Re: II. důchod. pilíř
přesně tyto otázky se mi taky honí hlavou, já osobně půjdu do III. pilíře a raději si budu platit vyšši penzijko... zrovna včera vyšel byl o tom zajímavý článek - že ani po podpisu smlouvy už to nejde zrušit a pokud Vás doma navštíví poradci, tak je zcela možné, že některé informace ani neobdržíte a pak už máte smůlu, hlavně by si měli lidi uvědomit, že se navíc srazí 2% z jejich platu, takže budou mít nižší mzdu
Re: II. důchod. pilíř
>>
>>přesně tyto otázky se mi taky honí hlavou, já osobně
>>půjdu do III. pilíře a raději si budu platit vyšši
>>penzijko... zrovna včera vyšel byl o tom zajímavý
>>článek -
>>že ani po podpisu smlouvy už to nejde zrušit a pokud
>>Vás doma navštíví poradci, tak je zcela možné, že
>>některé informace ani neobdržíte a pak už máte smůlu,
>>hlavně by si měli lidi uvědomit, že se navíc srazí 2%
>>z
>>jejich platu, takže budou mít nižší mzdu
>
>Tady je taky dobrý článek :
>>http://ohrozeny.podnikatel.cz/clanky/prevratna-novinka-v-odvodech-za-zamestnance-i-osvc/
>Osobní názor - 2. pilíř nebrat, tak radím i svým
>synům.
Souhlasím.
II. pilíř je vymyšlen hlavně pro penzijní fondy. Hodnota uložených peněz bude trvale tunelována mj. prostřednictvím poplatků.
Re: II. důchod. pilíř/II.důchod.stéblo
Spíš než vzpomínání na minulost a úvahy nad tím, kdo všechno je tunelář, je třeba vzít v potaz i úvahu mj. následující věci :
1. Jaký je rozdíl mezi II. a III. pilířem ? Z hlediska zhodnocení, garance peněz a poplatkové náročnosti žádný, rozdíl je pouze ve způsobu placení příspěvků. Kdo tedy odmítá II. pilíř, měl by odmítnout i ten III.
2. Uvědomte si, jaká je kontrukce státního důchodu - víte velmi dobře, že daleko více než na platu závisí na pojištěné době. V souvislosti s tím pak zkuste odhadnout, jaký bude státní důchod, pokud v II.pilíři nebudete a naopak, pokud budete.
3. Předešlý bod je jen teorie - vzhledem k demografickému vývoji populace je stávající výpočet státního důchodu neudržitelný, tzn. že státní důchod bude ve skutečnosti nižší. A důchod bude tím nižší, čím větší čas zbývá do odchodu do penze.
4. Pokud je HM např. 20 tis., tak do II. pilíře půjde 1.000 Kč/měsíčně. Pokud ne, zůstane Vám 600 Kč. Pokud dokážete ze svých 600 Kč "udělat" více peněz vlastními silami, než fond z 1000 Kč/měsíc, tak do fondu nechoďte.
Těch hledisek je docela dost - výše platu (ani ne ten současný, ale očekávaný budoucí !). Mladším a jakž takž vydělávajícím lidem se II. pilíř vyplatí. Nám starším, byť slušně vydělávajícím, se ASI taky vyplatí. Jenom se mi nelíbí, že na přechod mám pouhých 6 měsíců a tak mám pocit, že mi to někdo vnucuje. A pokud není z fondu cesta ven, pak pro mne není ani cesta dovnitř.
Re: II. důchod. pilíř/II.důchod.stéblo
>
>Spíš než vzpomínání na minulost a úvahy nad tím, kdo
>všechno je tunelář, je třeba vzít v potaz i úvahu mj.
>následující věci :
>
>1. Jaký je rozdíl mezi II. a III. pilířem ? Z hlediska
>zhodnocení, garance peněz a poplatkové náročnosti
>žádný, rozdíl je pouze ve způsobu placení příspěvků. Kdo
>tedy odmítá II. pilíř, měl by odmítnout i ten III.
>
>2. Uvědomte si, jaká je kontrukce státního důchodu -
>víte velmi dobře, že daleko více než na platu závisí na
>pojištěné době. V souvislosti s tím pak zkuste
>odhadnout, jaký bude státní důchod, pokud v II.pilíři
>nebudete a naopak, pokud budete.
>
>3. Předešlý bod je jen teorie - vzhledem k
>demografickému vývoji populace je stávající výpočet státního
>důchodu neudržitelný, tzn. že státní důchod bude ve
>skutečnosti nižší. A důchod bude tím nižší, čím větší čas
>zbývá do odchodu do penze.
>
>4. Pokud je HM např. 20 tis., tak do II. pilíře půjde
>1.000 Kč/měsíčně. Pokud ne, zůstane Vám 600 Kč. Pokud
>dokážete ze svých 600 Kč "udělat" více peněz vlastními
>silami, než fond z 1000 Kč/měsíc, tak do fondu
>nechoďte.
>
>Těch hledisek je docela dost - výše platu (ani ne ten
>současný, ale očekávaný budoucí !). Mladším a jakž
>takž vydělávajícím lidem se II. pilíř vyplatí. Nám
>starším, byť slušně vydělávajícím, se ASI taky vyplatí.
>Jenom se mi nelíbí, že na přechod mám pouhých 6 měsíců a
>tak mám pocit, že mi to někdo vnucuje. A pokud není z
>fondu cesta ven, pak pro mne není ani cesta dovnitř.
>
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.