Re: okamžité zrušení PP
Tak to bych jako zaměstnavatel dala podnět k prověření toho lékaře, který mu neschopenku vystavil, jestli mu ji vystavil oprávněně. A pak bych mu dělala opakované kontroly, jestli je doma. A také bych to nahlásila na sociálku, ať dělají kontroly. A také bych se postarala, aby se nový potenciální zaměstnavatel dozvěděl, proč zde skončil.
A nepřijde vám to až trochu moc tvrdé? Já sice taky netoleruju alkohol za volantem, ale myslím, že ztráta zaměstnání bude dostatečným trestem, pokud to není nějaký recidivista. Myslím, že 90% řidičů někdy mělo nějaký "zbytkáč" v krvi, jen měli štěstí, že je nikdo nechytil. Takový Janoušek ani neodevzdal řidičák. ...
Určitě záleží na tom, co je to za pracovníka.
Ale jo, já vím. Ale být tím řidičem, který svojí vinou přišel o řidičák (i kdyby to byl zbytkový alkohol, tak přece jako profesionální řidič to tím spíš musím předvídat a když vím, že jsem večer víc pila, tak si ráno pro jistotu dýchnu do alkoholtesteru), tak bych se na skončení dohodla a ne že budu trvat na výpovědi s výpovědní dobou, když vím, že pro mě nemá firma jinou práci.
Odpověď pro tečku nad Vámi - čistila, ne jako účetní, ale jako majitel domku. Není to nic příjemného a ty rady o čištění žumpy tu byly právě proto, aby se radši dohodl na skončení.
Mě to tedy tvrdé nepříjde, jedná se přeci o řidiče autobusu, který za sebou při výkonu práce veze třeba i 50 lidí, v tomto případě bych ho také potrestala jak by to jen šlo, vždyť když řidič autobusu jede pod vlivem, třeba i zbytkového alkoholu, jedná se do jisté míry o obecné ohrožení. Mimochodem také pracuji v autodopravě a toto je u nás naprosto bez debat...
nechci se toho zam-ce vůbec zastávat, ale co když měl zbytkový alkohol, přišel o řidičák, takže pokud je z nějaké díry, odkud jezdí autobus max. s dětmi do školy a on se ani nebude moci jak do práce dostat, když nemá řidičák, tak to už je dost tvrdý trest
ano - měl přemýšlet dopředu, že pít se nemá a pak sedat za volant
jen aby ta spravedlnost byla pro všechny stejná - viz Janoušek - opilý zranil autem člověka, o řidičák nepřišel, ale navíc mi to připadá, že se mu ještě omlouvají (kdo ví, jestli nakonec to neodnese nějakým trestem ta Vietnamka, kterou srazil - však on už na ni něco najde)
No tak Rolincovou bych neodsuzovala, že se odvolává. Nikdo jsme u toho nebyli, jak se to stalo a umím si představit, že se to může stát i mně i Vám. Taky už se mně stalo, že děda na mopedu vybočil v zatáčce na moji stranu, protože na své straně měl díru. Stačila jsem to strhnout na kraj - a co kdybych nestačila?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.