Re: nárok na peněž.pomoc v mateř.
>>Dobrý den,
>>dne 11.10.2012 bych měla nastoupit do zaměstnání po
>>uplynutí tříleté rodičovské dovolené. Nyní jsem v
>>17týdnu těhotenství a nástup na mateřskou dovolenou
>>je
>>25.12.2012. Vzniká mi tedy cca
>>3 měsíční časová prodleva, po kterou bych měla chodit
>>do zaměstnání. Zaměstnavatel se ale rozhodl, že se
>>mnou dne 11.10.2012 ukonční prac.pom.výpovědí, bude
>>mi
>>tedy plynout dvouměsíční výpovědní lhůta (1.11. -
>>31.12.2012) + nárok na odstupné. Z mého pohledu je to
>>tak
>>asi dobře, mám pokrytou prodlevu, po kterou bych měla
>>pracovat. Nevíim, zda nebude problém s nárokem na PPM
>>s
>>druhým dítětěm, které teď čekáme. Poradíte někdo?
>>Děkuji M.S.
Děkuji za odpověď, mám z celé této záležitosti strach, byla jsem už na 3 úřadech a nikco mi není schopen 100% řici, zda o PPM nepřijdu. Nevím, co bychom dělali. Bylo mi porazeno, že by bylo nejlepší nechat si napsat od gynekologa neschopenku a na zaměstnavatele marodit až do nástupu na mateřskou. To se mi zdá zbytečné, asi by se mi krátila PPM oproti té původní, kdy to bylo cca 11.500 Kč. Co myslít? Děkuji
>
>Na PPM je nárok, pokud nastoupíte do 180 dnů od
>skončení pracovního poměru, což bude. Dítě se narodí do 4
>let prvního dítěte, takže se použije ten pro vás
>výhodnější denní vyměřovací základ.
Ano, moc Vám děkuji za vyčerpávající odpovědi. Hned je mi lépe a miminku v břísku asi také. Tak to má zaměstnavatel smůlu, 11.10.nastoupím a hned půjdu marodit. Výši PPM mi to snad neovlivní a bude ve výši jako s prvním dítětem. Smekám před Vašemi znalostmi.
Osobně bych žádnou výpověď z nadbytečnosti v době těhotenství nepodepisovala. Na tento krok je myslím času dost kdykoliv v budoucnu. Nikdo nikdy neví, jak se může případně změnit legislativa. Jestli by případně nešlo skončit pracovní poměr dohodou z důvodu nadbytečnosti s nárokem odstupného. To v případě, že by mohl zaměstnavatel v budoucnu "zavřít" a pak by nemusely na odstupné zbýt penízky.
Nevím, jestli by pro vás nebylo lepší nastoupit do práce a hned zbytek času promarodit. To nevím, třeba poradí někdo jiný.
Děkuji, kdybych tedy nastoupila a hned od 12.10.začala marodit, nebude se mi krátit výše PPM? Ale asi se v mém případě bude posuzovat pro mě výhodnější denní vyměrovací základ podle původní výše PPM? Je to tak? Ještě jednou moc děkuji.
Ještě Vám poprosím o poslední. Kdy myslíte, že je nejlepší nastoupit na nemocenskou? Pro mě budou 3 dny zadarmo, že? Je možné, aby mi neschopenka byla napsána př. od 7.10.2012 když ale stále ještě budu čerpat rodičovskou? Nebo až od toho 11.10., či 12.10.2012? Děkuji
A vám se zdá fér, mi v srpnu oznámit, že si mám příjít pro výpověď? Na židli už za mne sedí někdo jiný, za celých 9 let co pro tohoto zaměstnavatele pracuji jsem marodila 2x. Tak se prosím zdržte takovýchto komentářů a neházejte mne do stejného pytle s chronickými nechodiči. Kdo by mne asi tak zaměstnal na 3 měsíce abych další 3 roky nebyla s 2 dětma doma zadarmo. Tak si to prosím nechte!!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.