Re: potvrzení o studiu
Teď mám v tom trošku zmatek, mám podobný případ, ročník 93, doložil mi výuční list+závěrečnou zkoušku ke 14.6., potvrzení o studiu nemám, k nám nastoupil 1.8., tzn. že za srpen se na něho vztahuje sleva jak na studenta tak i na poplatníka? Měla jsem i vloni podobný případ a dala jsem jen slevu na poplatníka.
Pokud není zaměstnaný celý měsíc v pojištěném poměru, je studentem ještě o prázdninách. Ten chlapec, který nastoupil 26.7., má nárok na slevu na studenta ještě za červenec a pokud by skončil dnes nebo ve čtvrtek, tak i za srpen. Jestliže bude zaměstnán až do 31.8., bude zaměstnán celý měsíc srpen, proto za srpen už nemá na slevu nárok.
Ten chlapec, který nastoupil 14.6. a pracoval až do 31.8., tak měl nárok na slevu na studenta naposledy v červnu.
Já mám ale případ, kdy k nám nastoupil 1.8., bude samozřejmě pracovat celý srpen a dále, má smlouvu na HPP, ale mám od něho pouze doložení o tom, že ukončil učiliště s výučním listem ze dne 14.6., takže jestli sleva na studenta za srpen nebo ne. A jestli stačí doložit výuční list nebo musím ještě požadovat potvrzení o studiu 2011/2012.děkuji moc
Potvrzení o dni závěrečné výuční zkoušky stačí. Tu udělal v červnu. V červenci u Vás nepracoval, nastoupil 1.8. a pokud bude ještě 31.8. Vaším zaměstnancem, tak mu studentskou slevu za srpen nedáte (protože byl celý měsíc srpen v pojištěném pracovním vztahu). Až bude žádat o roční zúčtování daně, tak pak by bylo dobré mít to potvrzení o studiu, aby bylo vidět, které měsíce byl studentem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.