Re: Dodatek k pracovní smlouvě
Opravuji se - nemusí být uzavřena nová smlouva, ale stačí prodloužení. Takže je to tak, že prodloužit může 2x (ne pouze jednou!!!). Maximálně 2x3roky. Kopíruji text ze školení: "K prodloužení pracovního poměru na dobu určitou ještě v roce 2011 (t. za účinnosti stávající právní úpravy) s přesahem jeho trvání do roku 2012, se tedy přihlíží v tom smyslu, že se sníží možnost počtu provedených právních úkonů o jeden (to platí i pro přesah doby trvání již uzavřeného pracovního poměru na dobu určitou do roku 2012)," vysvětlil Petr Sulek.
Posílám odkaz:
http://www.podnikatel.cz/clanky/zaludnosti-doby-urcite-na-prelomu-roku-2011-2012/
Taky bych si to ráda vyjasnila, ale před 2 dny jsem ten dotaz tady psala a paní mi to také takto odpověděla, takže tady je znovu odkaz:
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=977515
>>>>>>>>>Dobrý den, chápu dobře když PP byl uzavřen 18.10.2011
>>>>>>>>>na dobu určitou do 30.4.2012 pak byl dodatkem
>>>>>>>>>prodloužen do 31.8.2012. Tak teď můžu ještě 2
>>>>>>>>>dodatkem
>>>>>>>>>prodloužit třeba do 31.12.2012 a pak už jen na dobu
>>>>>>>>>neurčitou?
>>>>>>>>
>>>>>>>>Můžete prodloužit ještě jednou a to až na 3 roky.
>>>>>>>
>>>>>>>Takže teď jednou a nebo ještě potom jednou po
>>>>>>>31.12.2012?
>>>>>>>Děkuji mo za odpověď. Pavla
>>>>>>
>>>>>>Teď již můžete prodloužit jenom jednou.
>>>>>Děkuji moc za odpověď. Pěkný víkend Pavla
>>>>
>>>>Nejsem tak dobrá na rady jako paní Jasná, ale teď
>>>>momentálně jsem tento případ podobný řešila: pokud
>>>>ale
>>>>1.9.2012 uzavřete novou smlouvu na dobu určitou (max.
>>>>3
>>>>roky), tak pak můžete prodloužit ještě jednou. Takže
>>>>celkem na 6 let, ne více...
>>>
>>>Opravuji se - nemusí být uzavřena nová smlouva, ale
>>>stačí prodloužení. Takže je to tak, že prodloužit
>>>může
>>>dobu určitou do roku 2012)," vysvětlil Petr Sulek.
>
>http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=977515
Paní Janko, cituji z odkazu, který jste uvedla.
„K prodloužení pracovního poměru na dobu určitou ještě v roce 2011 (tj. za účinnosti stávající právní úpravy) s přesahem jeho trvání do roku 2012, se tedy přihlíží v tom smyslu, že se sníží možnost počtu provedených právních úkonů o jeden (to platí i pro přesah doby trvání již uzavřeného pracovního poměru na dobu určitou do roku 2012),“ vysvětlil Petr Sulek.
Z toho mi vyplývá, že jednou už letos prodloužili, takže teď prodlouží naposled na max. 3 roky.
A tady je to naprosto jasné, stejný případ jako má naše tazatelka.
Příklad:
Pracovní poměr na dobu určitou uzavřený od 1.5. 2010 do 30.9.2010, prodloužený od 1.10.2011 do 30.4.2012 (dle dosavadní právní úpravy na maximálně dva roky). Kdy a na jak dlouho je možné uzavřít nový pracovní poměr?
Pracovní poměr přechází do roku 2012, jedná se o první ze tří možných pracovních úkonů. Nový pracovní poměr je možné uzavřít již 1.5. 2012 na maximální možnou dobu 3 let. Dále je možné tento pracovní poměr prodloužit nebo uzavřít pracovní poměr nový, opět v tříleté maximální délce. Další pracovní poměr je možné uzavřít po tříleté přestávce.
Jasná odpověděla správně. Prodloužení už může být jen 1x.
Poměr byl uzavřený v roce 2011 na dobu určitou do 30.4.2012. Nové pravidlo (3x maximálně 3 roky) začalo platit od 1.1.2012. Takže ta první část byla vyčerpána do 30.4.2012. Následuje druhá část (tj. prodloužení do 31.8.2012). No a teď může následovat už jen třetí část, tj. prodloužit od 1.9. maximálně o 3 roky. Když prodloužíte jen do 31.12.2012, bude tím vyčerpaná třetí část. A pak už buď skončí a musí být přetržka 3 roky, aby bylo možné dát znovu dobu určitou, nebo přejde pracovní poměr na neurčito.
Moc se omlouvám, máte pravdu - já jsem to špatně četla - oni letos už jednou prodlužovali (opravdu jsem to špatně přečetla - omlouvám se!!!). Takže teď prodlouží naposledy max. na 3 roky. Četla jsem, že prodlužovali pouze v roce 2011 a rok 2012 řeší až teď!!! Omlouvám se, že jsem Vás příliš zdržela!!!
>>>>>>>>>>>na dobu určitou do 30.4.2012 pak byl dodatkem
>>>>>>>>>>>prodloužen do 31.8.2012. Tak teď můžu ještě 2
>>>>>>>>>>>dodatkem
>>>>>>>>>>>prodloužit třeba do 31.12.2012 a pak už jen na dobu
>>>>>>>>>>>neurčitou?
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>Můžete prodloužit ještě jednou a to až na 3 roky.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>Takže teď jednou a nebo ještě potom jednou po
>>>>>>>>>31.12.2012?
>>>>>>>>>Děkuji mo za odpověď. Pavla
>>>>>>>>
>>trvání již uzavřeného pracovního poměru na dobu
>>určitou do
>>roku 2012),“ vysvětlil Petr Sulek.
>>Z toho mi vyplývá, že jednou už letos prodloužili,
>>takže teď prodlouží naposled na max. 3 roky.
>
>Moc se omlouvám, máte pravdu - já jsem to špatně četla
>- oni letos už jednou prodlužovali (opravdu jsem to
>špatně přečetla - omlouvám se!!!). Takže teď prodlouží
>naposledy max. na 3 roky. Četla jsem, že prodlužovali
>pouze v roce 2011 a rok 2012 řeší až teď!!! Omlouvám
>se, že jsem Vás příliš zdržela!!!
Nic se neděje, alespoň jsem si tuto problematiku zase osvěžila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.