Re: Chybně uplatněn režim přenesení
Tak ještě pro jistotu, vystavím nyní opravný daňový doklad na původní fakturu v režimu a nový doklad s DPH? Dále musím podat dodatečné přiznání + nové hlášení za měsíc červen? Ještě ke všemu si jsem jistá, že oprava na ohřívači teplé vody pro objekt, který pronajímají, je ekonomická činnost. Ale trvají na opravě s tím, že mi nyní podepíšou prohlášení, že to není pro ekonomickou činnost. Trochu nespravedlivé pro nás a spousta práce pro mne :-(
Re: Chybně uplatněn režim přenesení
A co se opřít o Informaci GFŘ z 31.8.2012? "Pokud plátci dosud postupovali v dobré víře a následně se ukáže, že jejich postup není v souladu s výše uvedenými závěry, nebude již uplatněný režim ze strany daňové správy zpochybňován resp. není nutné provádět opravy. Toto platí za podmínky, že takto postupoval jak dodavatel, tak příjemce plnění a nedošlo tak ke zkrácení státního rozpočtu."
U vás by to znamenalo, že příjemce v režimu PDP jako odběratel by měl v přiznání +, a - by si nemohl uplatnit, protože plnění nepoužil pro svou ek.činnost. Vlastně tím + by DPH odvedl za vás. V Normálním režimu byste DPH odvedli vy a on by je zaplatil vám. Takhle DPH odvede státu rovnou. Ale musíte se s nimi dohodnout, jestli to tak bylo provedeno, aby nebyl zkrácen státní rozpočet. Jinak byste museli opravit, jak psala Jana N.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.