Re: zřeknutí se nemocenské pro pracovní
Teď píšete, že úraz byl nahlášen při sepsání nemocenské. A výše jste psala : chtěla jsem se zeptat, jak postupovat při nemocenské,
která nebyla nahlášena jako pracovní úraz a do rukou se mi dostala až po měsíci. Těžko radit, když měníte fakta.
Ano, napsala jsem to špatně. Při nemocenské byl nahlášen pracovní úraz, ale zaměstnavateli ne. Tedy jsme si celou dobu mysleli, že jse o klasickou neschopenku, do té doby, než se mi dostala do rukou. Paní nechce žádné odškodné.
Omlouvám se, že jsem to nenapsala dosti jasně.
Co to je nahlášen?Byl zapsán do knihy úrazů?Sepsali jste záznam o úrazu?Pokud ano,tak bych náhradu za ztrátu na výdělku spočítala a poslala k odškodnění pojišťovně. Proč by se jí vzdávala? Pokud úraz není veden jako pracovní, tak neodškodňujte.
Paní V se stal pracovní úraz, nikomu nic nenahlásila, bylo to pouze podle jejich slov lehké škrábnutí, nikomu nic neřekla a za dvy dny šla na neschopenku, tudíž nebylo nic zaměstvateli nahlášeno, nebylo nic sepsáno a ani zaměstnavatelm nic nahlášeno. Podle ní to měla být klasická neschopenka, ale po doručení této nechopenky (po měsíci) bylo odškrtnuto "pracovní úraz". paní V nechce náhradu za pracovní úraz.
Mám sepsat prohlášení, že nežádá náhradu škody na výdělku?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.