Vlákno názorů k dotazu Rod. příspěvěk + OSVČ + těhotenství od Líba - Re: Rod. příspěvěk + OSVČ + těhotenství Musíte napsat,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 9. 2012 8:28

Líba (neregistrovaný)

Re: Rod. příspěvěk + OSVČ + těhotenství
    Musíte napsat, jestli a jak dlouho jste si platila nemocenské pojištění jako OSVČ, z toho se zjistí, jestli budete mít nárok na PPM. Předpokládám, že ne.

V tom případě to bude stejné jako u prvního dítěte, dostanete rodičovský příspěvek od narození dítěte.

Pozastavit živnost nebo podnikat prostřednictvím zaměstnanců nebo spolupracující osoby, byste musela v případě, že budete mít z této činnosti nárok na PPM.

• 12. 9. 2012 21:03

brigitt (neregistrovaný)

Dobrý večer, děkuji moc. Platila jsem si akorát nemocenské připojištění, právě pro případ nemoci, tehotenství atd. jak bývalo cca 60Kč /měs. jen jsem nezaregistrovaka změnu o navášení na 90Kč a vše mi sebrali a ukončili nem. připojištění, čili tedy skutečně žádné sama neplatím.

V tomto případě tedy pozastavovat ŽL nemusím abych nepřišla o rodičovský příspěvek?

• 28. 9. 2012 21:41

Zdena R (neregistrovaný)

Nemusíte přerušovat živnost. Nárok na rodičovský příspěvek není nijak vázán na výkon (resp. nevýkon) samostatné výdělečné činnosti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).