Re: Předškolní vzdělávání
dobrý den, my máme v našem městě trochu jiný problém, dítě do školky ve 3letech nedostanete,protože tam prostě není, takže já to vidím z pohledu, že bych to raději udělala, protože soukromá školka stojí 7tis + 2tis. jídlo. Každý na to má jíný pohlede.
Vy jim platíte za to, že vašemu synovi drží ve školce do března místo. Pokud má školka nějaké děti do 3 let, musí být ve školce méně dětí (nemůže jich být třeba 25, ale jenom 20), proto tam vašeho syna teď nemohou vzít(dalších 5 by museli vyřadit). Ale když jim platit nebudete, na jeho místo může třeba už teď nastoupit někdo jiný, komu jsou 3 roky.
Také by mě zajímalo, jak MŠ obhajuje ustanovení vyhl.14/2005 Sb, dle níž úplata činí max.50% neinvestičních nákladů na každé dítě, ačkoliv, když dítě školku nenavštěvuje, jí žádné náklady nevznikají. S tím nástupem nevím, bylo mi řečeno, že při zápisu byl prováděn výběr výhradně dle věku dětí. Takže předpokládám, že všechna 3-letá dítka byla přijata v pořadí před synem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.