Re: MD a konec firmy
kdy máte termín porodu? Abyste se vešla do ochranné lhůty (OL), aby mohla být vyplácena PPM. Pokud skončíte dohodou, tak odstupné dostat nemusíte (záleží, co v dohodě sjednáte, zda bude důvod pro vyplacení odstupného). Pokud byste dohodu nepodepsala, musel by Vám dát výpověď, běžela by 2měs. výp. lhůta. V tomto příp. byste nárok na odstupné měla (rušení zam-tele). Chce to propočítat, abyste se vešla do OL a měla nárok na PPM.
Re: MD a konec firmy
já se omlouvám, špatně jsem si přečetla původní dotaz, myslela jsem, že jste teprve těhotná
tak to dostanete výpověď, když se zam-tel ruší nebo kdybyste se dohodli na ukončení PP, tak dbejte na to, aby tam bylo napsáno, že je to z důvodu rušení zam-tele!!! (kvůli odstupnému)
protože se MD počítá jako odprac. doba, máte i za tuto dobu nárok na dovolenou, takže nevyčerpanou dovolenou dostanete v poslední mzdě proplacenou
PPM budete až do konce pobírat z titulu ochranné lhůty (až skončíte zaměstnání)
pak si dojdete na ÚP (dříve kontaktní místo) a požádáte o vyplácení rodič. př. (zvolíte si jeho délku pobírátní)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.