Re: okamžitá výpověd
>Prosím o radu. Zam-kyně si našla nové zaměstnání.
>Jelikož tu šéf nebyl, domluvili se na dohodě o ukončení PP
>po telefonu, s tím, že po jeho příjezdu (tj. dnes)
>bude dohoda podepsána. Do té doby byla dotyčná na
>neplacném volnu, o které ještě neměla požádáno, ale bylo
>domluveno, že předloží právě panu šéfovi po jeho návratu.
>Mezitím jí byla spočtená mzda s neplaceným volnem.
>Dnes mělo být všechno podepsáno, jak jsem výše uvedla,
>jenže dotyčná nedorazila. A co ted. Nemám podepsanou
>dohodu o ukončení PP, žádost o nepl. volno. Budu
>postupovat správně, když jí dáme výpověd dle § 55 ZP
na základě výše popsaného jí v žádném případě nemůžete okamžitě zrušit PP ani v podstatě dát výpověď, protože jednala se šéfem, něco si dohodli a dotyčná to nedodržela, takže maximálně to vidím na písemné upozornění a PP trvá dále do doby, než se dohodnete na jeho ukončení, nebo než bude zákonný dlůvod k podání výpovědi zam-tele. Více k tomu nelze napsat.
s tím, že
>neplacené volno jí bude sraženo jen za sebe, část za
>zam-tele jde na jeho náklady...? Nebo musím nejdříve
>vystavit nějaký protokol, zápis...? Moc Vás žádám o
>rady, nikdy se mi toto nestalo a najednou nevím, jak
>postupovat dál. Děkuji moc
Nyní je ale v té dohodě problém. Jak jsem už uvedla, dneska měla přijít podepsat veškeré dokumenty, ale nedostavila se, telefon má vyplý a pokud platí informace, kterou mi sdělila minulý týden, tak by odedneška měla pracovat už jinde. A pan šéf nyní potřebuje ode mne vědět, jak situaci řešit dál.
To ale má říct on vám.
Na vaši původní otázku nešlo odpovědět, protože nic takového, co jste psala, neexistuje.
Jinak pro mě by znamenalo , s absencí jakéhokoliv papíru - pohovoru, dohody, atd. , že zaměstnankyně má áčka, protože její pracovní poměr dále trvá. Dál musí rozhodnout váš skvělý šéf.
A v pracovně právních vztazích se na "laicky řečeno" opravdu nehraje. Sama vidíte, kam to vede, když se nepostupuje tak, jak se postupovat má.
Mám podobného šéfa :-( a je to hrůza. On si myslí, že papíry jsou až na posledním místě a že se to vždycky nějak udělá... Jo šéfové jsou holt kapitoly samy pro sebe. Já už si z něho vrásky nedělám, vždy ho upozorním a nakonec mě je to jedno, já jsem na vše upozornila a pokud to chce i přes sto upozornění dělat po svém, proč z toho nemám spát já, že...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.