Re: To je jako výpověď dohodou
Dobrý den, jednatel pobírá odměnu na základě smlouvy o funkci jednatele (odměna je ze zákona povinná, funkci nelze vykonávat bezplatně).
Pokud je odměna do výše 6200 Kč, neodvádí se SP, pouze ZP a zálohová daň.
Pokud je odměna vyšší než 6200 Kč, odvádí se důchodové pojištění, ZP a záloha na daň.
>>>>Dobrý den, ráda bych věděla zda jednatel (není
>>>>zaměstnancem) může pobírat nějakou mzdu a jakým
>>>>způsobem?
>>>>Pokud ano podává jednou ročně DPFO?? A co sociální a
>>>>zdravotní??
>>>>Moc děkuju.
>Dobrý den, jednatel pobírá odměnu na základě smlouvy o
>funkci jednatele (odměna je ze zákona povinná, funkci
>nelze vykonávat bezplatně).
a kdepak jsme takovou pitomost vyčetli, nó? Někde v Xaverovských rozhledech,ne? nemotejte se do nečeho, o čem nemáte tušení, chudák tazatel, který Vám na tu blbost skočí.
>Pokud je odměna do výše 6200 Kč, neodvádí se SP, pouze
>ZP a zálohová daň.
>Pokud je odměna vyšší než 6200 Kč, odvádí se důchodové
>pojištění, ZP a záloha na daň.
Prosím o §- povinná odměna jednatele?
Prosím o odkaz na zákon, popř. §, kde je uvedeno, že jednatel (pokud není zaměstnancem) musí pobírat za výkon fce odměnu? Platilo to již v r.2011? Něco podstatného mi uniklo, zřejmě jsme se dopustili této chyby (naše jednatelka - není v s.r.o. v prac. poměru, odměnu nepobírá). Děkuji
Re: povinná odměna jednatele NENÍ!
už jsem to výš napsal jasně, že je to pitomost, odpovídající je totálně neznalá problematiky a jak je vidno, už jednomu hlavu zblbla.Nesmíte takovým snaživým nic neznajícím všechno věřit. Výkon funkce může být bezúplatný, ale je nutno to sjednat ve smlouvě o výkonu funkce. Žádný zákon ani § neukládá povinnost odměnu stanovit nebo pobírat.
Hranice 6.200 bez odvodů platila pouze do konce roku 2011. Od 1.1.2012 platí pro odměny jednatelů režim zaměstnání malého rozsahu - je-li stanovená měsíční odměna nižší než 2.500 nebo není-li stanovena vůbec. je to ZMR. Odvede se jen z částky, která v měsíci dosáhne 2.500 a víc a jednatel se přihlásí jako S+S. Nejedná-li se o ZMR, jednatel se přihlásí od 1.1.2012 a odvádí z každé koruny.
Tak pardon, že se ptám... nejsem znalec zákona a proto jsem zde dala dotaz... Všichni nemůžou být tak vždělaní víte...
Mám manžela, který je společníkem a jednatelem s.r.o. Byl zaměstnancem, ale podepsal si výpověď. Nyní jsem se prostě zeptala zda má nárok na nějakou finanční odměnu, toť vše.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.