Vlákno názorů k dotazu Ukončení prac.poměru dohodou-insp.práce od pája - Re: ukončení prac.poměru dohodou-insp.pr - nechce se mi věřit,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 9. 2012 14:04

pája

Re: ukončení prac.poměru dohodou-insp.pr
    - nechce se mi věřit, že by toto na OIP takhle debilně odpověděli, ale asi si nevymýšlíte, takže:
    -je to naprostý nesmysl,myslím ta odpověď
    -intenzitu porušení povinností zam-ce musí stanovit zam-tel
    - pokud máte pracovní řád, měl by obsahovat výčet porušení a následné sankce
    - jde o jednoznačné porušování povinností zam-ce dle platného ZP a případně i určitých ustanovení PS, pokud tam mátě zmínku o využívání pr. doby, nezneužívání mobilů atd.
    -já to vidím jako závažné porušení povinností vyplývajících...atd. dle § 52 g) ZP, tedy výpověď bez upozornění, protože na ok. zrušení by to zatím asi nestačilo.
    Je dobré předávat fir. mobily a další prostředky písemně protokolárně s poučením, co zam-nec smí či nesmí, jak míá postupovat a co bude následovat, když to poruší.Tak to alespoň radím klientům a zatím všichni chtěli zpracovat předávací protokol s poučením, jak na mobil, tak na PC, případně i služ. auto atd.

• 24. 9. 2012 14:24

fidelka (neregistrovaný)

Děkuji za rady to je ale hospoda a ten telefon je pevná linka, aby se zákaznici dovolali na objednání a servírky si mohli objednat pivo. Ale bohužel ty výpisy z telefonu nikdo moc nekontroloval a účetní je proplatila a přišlo se na to náhodou , když jednou nebyli peníze na zaplacení....

• 24. 9. 2012 14:31

VH

Nemyslím si, že je chybou, že účetní proplatilla - přece si nenecháte odpojit telefon.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).