Re: zdravotního pojištění u DPČ, kdo dop
A když jsem to minimum mu nezaplatila, tak to celé zaplatím já nebo i něco budou chtít po zaměstnanci?
plat 4000, Kč hrubého, kolik je platba SP a kolik ZP, co se strhává zaměstnanci a co platí zaměstnavatel?
Moje účetní jde znovu na kontrolu ve středu a pokud do té doby neseženu tu druhou firmu, tak mám smůlu.
Je to divné, že v době počítačů a propojení na VZP nezjistí nebo nechtějí zjistit, zda bylo za zaměstnance odvedeno u jiné firmy ZP.
děkuji za odpověď
Re: zdravotního pojištění u DPČ, kdo dop
Pokud neměl potvrzení z jiné firmy, že odvádí ZP z minima nebo že se na něj minimální výměřovací základ nevztahuje, tak jste mu to automaticky měli strhávat vy. Jelikož jste tak neučinili, musíte ZP zaplatit. Pokuste se to vymámit na bývalém zaměstnanci, ale nevěřím, že budete úspěšní.
Kdyby měl souběžně s vámi pracovní poměr nebo jinou DPČ, tak by ho museli mít na VZP přihlášeného. Nevěřím, že by to nedokázali zjistit. Spíš si myslím, že buď měl DPP nebo dělal načerno. To vás samozřejmě neomlouvá. Vy jste měli mít doloženo, že se na něj nevztahuje minimální vyměřovací základ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.