Re: Převod mezi účty
Souhlasím s Maxx, učili nás, že účtovat podle dokladu, mám výpis, účtuji podle něj a převod peněz jsou pro mě peníze na cestě. Nemůžu účtovat zároveň výdej i příjem peněz na bankovním účtu, když mi na ten druhý přijdou za dva dny. Napište, čím argumentuje daňový poradce a jak by to chtěl tedy jinak řešit?
Jen mi napsal, že mám použít 221, toť vše.
Již jsme spolu řešili splátky úvěru, taky jsem to chtěla přes 261. Používám Pohodu. A on to chce účtovat přes interní doklady 461/221. Ale to se mi nepromítne na výpis, tak mi to tam chybí..
Je to cizinec, tak je složitější komunikace
Nebudte tak příkrá, zase taková hloupost to není.
Daňový poradce je cizinec, což vysvětluje mnohé. V některých zemích se takto asi postupuje (už jsem se s tím setkal) a poradce může mít z takové země zkušenosti i dekret. Z jeho pohledu může být účet 261 něco jako pro nás spojovací účet 395 a tak vidí riziko, že peníze na cestě by se nedostaly do správného řádku rozvahy.
Vysvětlete mu, jak účet 261 vstupuje do rozvahy a kam a určitě to pochopí.
>
>Nebudte tak příkrá, zase taková hloupost to není.
>
>Daňový poradce je cizinec, což vysvětluje mnohé. V
>některých zemích se takto asi postupuje (už jsem se s tím
>setkal) a poradce může mít z takové země zkušenosti i
>dekret. Z jeho pohledu může být účet 261 něco jako pro
>nás spojovací účet 395 a tak vidí riziko, že peníze na
>cestě by se nedostaly do správného řádku rozvahy.
>
>Vysvětlete mu, jak účet 261 vstupuje do rozvahy a kam
>a určitě to pochopí.
Díky za názory, podebatuji s ním o tom ještě:)
>
>
>
>
Je třeba si zvyknout na to, že v tuzemsku působí daňoví poradci, kteří v ČR nesložili kvalifikační zkoušku, protože ji skládat nemuseli.
Stačí mít odbornou kvalifikaci z jakékoliv země EU a Švýcarska a může požádat o uznání kvalifikace.
Je pouze na klientovi, jestli bude takového poradce angažovat a řídit se jeho radami.
Pokud ale chce radit českým klientům v ČR, tak se musí řídit českými předpisy a ne švýcarskými. Klient tomu většinou nerozumí, proto si ho najímá v dobré víře, že bude mít vše v pořádku podle českých předpisů.
Pokud půjdu radit do Anglie, tak je také nebudu nutit řadit rozvahu od nejméně likvidních aktiv po ty nejlikvidnější, protože to je v ČR zvykem, ačkoli v Anglii to řadí opačně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.