Re: registrace DPH,odpočet na co restaur
Ke dni registrace DPH musíte udělat inventuru. A podle inventurního seznamu můžete nárokovat DPH (při splnění dalších podmínek). Jesti tedy na cukr nevedete skladovou kartu - neuplatnila bych nárok na DPH.
Stejně tak běžné vybavení kuchyně.
§ 79 zák. o DPH
děkuji za názor, ale právě ten §79 je hodně málo specifikován, protože tam je napsáno, že k datu registrace má být součástí obchodního majetku, což zaručeně bylo. Spotřeba či použití mohlo začít až okamžikem otevření restaurace, což v našem případě koresponduje s datem registrace. :-) neřeším lhůtu 12-ti měsíců, protože v našem případě se jedná o doklady cca max. týden před datem reg. napadla mě jediná varianta a to provedení zvláštní inventury pouze pro tento jediný účel. tedy kompletní soupis všeho co v restauraci bylo v den otevření (tedy vč. vybavení zakoupeného ještě před otevíračkou). Pak si myslím že by to mělo být OK, i když následně nebudou vedeny na některé věci žádné karty. Podmínku "součástí obchodního majetku" to splňuje nebo ne?
Nevím, jestli jste schopni to obhájit.
Skoro to chtělo nakupovat až po registraci, když se jedná o tak krátký čas :-)
Má zkušenost - vytýkací řízení - nechali si předložit inventuru a namátkově vybrali několik položek, ke kterým chtěli nabývací doklady.
Měli jsme tam opravdu pouze evidované zboží na skladě.
děkuji moc za názor, opravdu si toho vážím. Máte pravdu, s tím nákupem. Koupili jsme s.r.o. a zapomněli jsme se zeptat zda jsou plátci či nikoliv. dodatečně jsme to doháněli,proto je tam tak malý rozdíl. Také mám zkušenost s vytýkacím řízením stejně jako Vy, nabívací doklady atd. Ještě jsem si to nechala prověřit u daň. poradce, ale myslím si to stejně co Vy, obecně majetek a skladové zásoby. Ještě jednou děkuji. Ellen
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.