Re: pravděpodobný výdělek
Ona je to doplňující otázka na včerejší dotaz, kdy tazatelka již stanovila pravděpodobný průměr, kterým vyplácela v následujícím měsíci náhrady. Teď by tento průměr chtěla pro ÚP změnit, protože průměr, kterým vyplácela náhrady byl spočítán nesprávně.
Nevím, jestli jsem to správně pochopila, ale pro přesčasy v červnu paní stanovila nějaký pravděpodobný průměr, který použila v II.Q. Ovšem teď potřebuje průměr pro III.Q a protože v II.Q má jenom 8 dnů, tak musí být nový pravděpodobný průměr. Byl v červenci a srpnu použit nový pravděpodobný průměr? Asi ano, protože končil 31.8. a musela se mu proplatit dovolená. Takže to je ten průměr, který se musí použít pro výpočet pravděpodobného čistého průměru.
Pro lepší orientaci to trochu rozepíši..
V červnu stanoven pravěpodob. průměr: 90,48 odpracoval nějáké přesčasy a dostal odměny. HM za červen činila 13.684 a odpracoval celkem 92 hodin.
Z tohoto se mu spočítal průměr pro další (III.) čtvrtletí:
13.684/92 = 148,73
Skončil 31.8. a SW mi počítá pravděpodobný měs. výdělek z průměru 148,73
Snad jsem to napsala srozumitelně, děkuji za Váš čas
>>>Zam-ec pravcoval v HPP 20.6. - 31.8., pro 2.Q mu byl
>>>>>>stanoven pravděpodobný průměr 90,48. Vzhledem k tomu,
>>>>>>že již v červnu odpracoval přesčasové hodiny a byly
>>>>>>mu
>>>>>>poskytnuty odměny. Měl HM 13.684 a odpracováno 92
>>>>>>hodin.
>>>>>>
>>>>>>Pro výpočet průměrného měsíčního výdělku tedy
>>>>>>použiji:
>>>>>>13.684 : 92 = 148,73
>>>>>>
>>>>>>148,73 x 173,92 (týdenní fond je 40 hod)
>>>>>>
>>>>>>Je to takto v pořádku? Nerada bych ho poškodila
>
>>Pro lepší orientaci to trochu rozepíši..
>>V červnu stanoven pravěpodob. průměr: 90,48
>>odpracoval
>> nějáké přesčasy a dostal odměny. HM za červen činila
>>13.684 a odpracoval celkem 92 hodin.
>>
>>Z tohoto se mu spočítal průměr pro další (III.)
>>čtvrtletí:
>>13.684/92 = 148,73
>>
>>Skončil 31.8. a SW mi počítá pravděpodobný měs.
>>výdělek z průměru 148,73
>>
>>Snad jsem to napsala srozumitelně, děkuji za Váš čas
>Tak jsem to pochopila správně. Ovšem nepochopila jsem,
>v čem je problém.
Aha, a já jsem si zase neuvědomila, že červen je jiné čtvrtletí než srpen. Takže taky problém nevidím. V červnu byl stanový průměr 90,48 Kč. Po III. čtvrtletí se mu pak spočítal průměr z výdělku červnového a tento může být průměrem pravděpodobným. Takže taky nevidím problém. Pokud má hodinovku, tak jste tímto průměrem určitě platili i červencové svátky, takže teď bych tento průměr použila pro výpočet výdělku na ÚP. Pokud jste mu ovšem pro III. čtvrtletí stanovili jiný pravděpodobný průměr a tímto jste platili svátky nebo dovolenou, měla byste použít tento.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.