Re: Živnost a adresa v cizí nemovitosti
>Dobrý den,
>potřebuji, prosím, poradit. Před 10 lety jsem získala
>rodinný dům od své sestry, se kterou jsem ho vyměnila
>za svůj byt. Jsem od té doby majitelkou domu. Po čase
>jsem zjistila, že na adrese tohoto mého rodinného domu
>je registrován v Živnostenském rejstříku bývalý manžel
>sestry (OSVČ), který v době, kdy jsem nemovitost
>získala, v ní nebydlel. Sestra neměla tušení, že má
>živnostenský list. Bývalého švagra jsem několikrát vyzvala,
>aby věc vyřešil, a adresu podnikání si přepsal jinam.
>Vždy to přislíbí, ale neudělá to. Trvalé bydliště tam
>nemá.
>Můžete mi poradit, jestli mám nějaké zákonné páky, jak
>ho donutit adresu podnikání změnit. Mám strach, aby
>nenadělal dluhy, a nepřišel k nám exekutor...
to by se lehce mohlo stát, obraťte se na váš živ. úřad, doložte vše, co budou potřebovat a oni mu to vymažou a vyzvou ho, aby údaje doplnil.
>
Re: Živnost a adresa v cizí nemovitosti
řešil jsem pro jednu klientku dtto, manžel-rozvedený, se odstěhoval, ale nezměnil místo podnikání, tak jsme jednali na ŽÚ, chtěli doložit rozsudek soudu o rozvodu a dohodu o majetk. vypořádání , kde bylo uvedeno doslovně, že manžel se odstěhuje, dr. byt bude dále užívat manželka a manžel se zavazuje přehlásit místo podnikání do 30ti dnů od pr. moci rozs. o rozvodu.Protože tak neučinil, klientka doložila vše ŽÚ a ten ho vymazal, pohrozil pokutou a on nahlásil nové místo podnikání.
U vás jde o vlastnictví nemovitosti, kteroujste právoplatněnabyla a on nemá Váš ouhlas k ohlášení místa podfnikání, takže si myslím, že rozumnému úřadovi by měl stačit výpis z KN o vlastnickém právu, ale uvidíte, co si ještě třeba vymyslí, jednejte se ŽÚ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.