Re: Lékař nechce vydat zdr. kartu
Ano, lékaři již nesmí vydávat zdravotní karty, ale musí provést výpis ze zdravotní dokumentace. Tento výpis je samozřejmě zpoplatněn, lékaři si u nás za výpis berou 250,-Kč až 300,-Kč.
Tak to slyším poprvé, mně minulý týden normálně kartu vydali. A úhradu za výpis si musí zaplatit zaměstnanec sám, nebo se mýlím?
Takže tento poplatek lze zahrnout jako součást prevent. prohlídky, a tudíž zaměstnanci proplatit? Můžete prosím napsat odkaz na toto nařízení, děkuji.
Ano, děkuji, to máte na mysli úhradu, ale já myslela odkaz na to nové nařízení, že lékař nevydává kartu, pouze výpis, děkuji.
Tak bohužel o tom já nic nevím, ale myslím, že tohle rozhodnutí bylo vždy na lékaři, zda vydá nebo udělá výpis. Neznám žádné nařízení, které by kdy v minulosti nařizovalo lékaři kartu vydat. Možná se ozve ještě někdo jiný.
Mluvila jsem s jednou známou lékařkou a ta mi říkala, že od letošního roku již nesmí karty dávat do rukou pacientů, ale musí vystavit výpis ze zdravotní dokumentace. Ale podle jakého nařízení to je, taky nevím, nezjišťovala jsem.
Děkuji , paní Jasná, zvláštní je, že posíláme zaměstnance pořád a zatím s tím nikdo nepřišel, až dnes.... Pěkný den. Děkuji, paní Jasná