Re: Souhrnné hlášení - el.podpis ?
Můžete podat i bez el. podpisu (přes EPO). Podání musíte dokončit vytisknutím, podepsáním (rukou) a odevzdáním na FÚ tiskopisu- Potvrzení podání..... (dlouhý název). POZOR - není to papírová forma souhrn. hlášení.
V EPO vše pěkně navádí, čtěte pokyny.
Mám ještě jeden dotaz k podání Souh.hlášení, jde o vývoz zboží na Slovensko a dodavatel je čtvrtletní plátce, Souhrnné hlášení mě POHODA pustila vystavit jen měsíčně, v tomto případě za 7 měsíc, jelikož DUZP byl 31.7.2012. Jde mi o to, jestli třeba SH za 7 měsíc nemělo být již podáno i když jde o čtvrt.plátce ... MOC DĚKUJI J.
Omlouvám se, možná trapný dotaz, ale vše podávám poprvé.
Ještě dotaz ... do kdy SH podat ?
SH jsem vystavila za 7/2012 ... Prosím ještě tápu v datumu do kdy mělo být toto SH za 7/2012 podáno ? Dříve než přiznání k DPH za 3.Q. a nebo je datum podání stejný jako pro přiznání k DPH 25.10.2012 ? Snad jsem to napsala srozumitelně ... DÍKY MOC
Re: Ještě dotaz ... do kdy SH podat ?
.
>>>>>>>
>>>>>>>Můžete podat i bez el. podpisu (přes EPO). Podání
>>>>>>>musíte dokončit vytisknutím, podepsáním (rukou) a
>>>>>>>odevzdáním na FÚ tiskopisu- Potvrzení podání.....
>>>>>>>(dlouhý
>>>>>>>název). POZOR - není to papírová forma souhrn.
>>>>>>>hlášení.
>>>>>>>V EPO vše pěkně navádí, čtěte pokyny.
>>>>>>Mám ještě jeden dotaz k podání Souh.hlášení, jde o
>>>>>>vývoz zboží na Slovensko a dodavatel je čtvrtletní
>>>>>>plátce, Souhrnné hlášení mě POHODA pustila vystavit
>>>>>>jen
>>>>>>měsíčně, v tomto případě za 7 měsíc, jelikož DUZP byl
>>>>>>31.7.2012. Jde mi o to, jestli třeba SH za 7 měsíc
>>>>>>nemělo
>>>>>>být již podáno i když jde o čtvrt.plátce ... MOC
>>>>>>DĚKUJI J.
>>>>>>Omlouvám se, možná trapný dotaz, ale vše podávám
>>>>>>poprvé.
>>>>>Ano, mělo být podáno za měsíc červenec, i když jde o
>>>>>čtvrtletního plátce.
>>>>SH jsem vystavila za 7/2012 ... Prosím ještě tápu v
>>>>datumu do kdy mělo být toto SH za 7/2012 podáno ?
>>>>Dříve
>>>>než přiznání k DPH za 3.Q. a nebo je datum podání
>>>>stejný jako pro přiznání k DPH 25.10.2012 ? Snad jsem
>>>>to
>>>>napsala srozumitelně ... DÍKY MOC
>>>Mělo být podáno do 25.8. §102 odst. 4 ZDPH. Není zač.
>>... no super, tak to už asi nestihnu, nevíte náhodou
>>jak vysoké jsou v tomto případě sankce za pozdní
>>podání
>> SH ?? Ať vím, na co se připravit :-(
>Už se mi taky stalo, že jsem podala pozdě a žádné
>penále mi nevyměřili.:-)
To je teda logika - čtvrtletní přiznání a souhrné měsíčně. Taky to teď mám - stejně jako tazatel - za červenec. Taky nemám podáné souhrné.
Ze kdy je Vaše zkušenost - bez p okuty? Nedostali jste ani pokutu za opoždění tvrzení daně § 250 daň.řádu??
Nebylo by lepší si o datovou schránku zažádat (je to zcela zdarma) a posílat souhrnné hlášení i jiné dokumenty elektronicky? Dá se využít i při komunikaci se zdravotními pojišťovnami. Vřele doporučuji! A nemusíte nic tisknout a posílat papírově.
V případě, že je účetní firma OSVČ a zpracovává účetnictví klientům, stačí když si zřídí datovou schránku OSVČ a svým klientům posílá souhrnná hlášení přes svoji datovou schránku. Ověřeno na finančním úřadě. Přes datovou schránku lze komunikovat se všemy úřady, soudy, pojišťovnami, atd. a to zcela zdarma. Ušetříte čas, peníze, materiál, atd. Datovou schránku lze využít i ke komerčním účelům, to už ale není zdarma.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.