Re: Faktura v PDP DUZP?
To nevadí. DUZP je u PDP 29.9.2012. Do DPH i do Výpisu z evidence jako odběratel dáte do září. To ještě stihnete. Pokud už jste tiskopis k DPH podala, udělejte opravné přiznání k DPH (celé vyplňte se všemi údaji znova a podejte i s Výpisem z evidence do 25.10.).
Děkuji moc, já žiju v tom že i u přijetí musím mít mezi vystavením a DUZP 15 dní. A ono to má být hlavně na té faktuře teda a taky jsem tu četla, že kdyby to na faktuře bylo více než 15 dní, tak je to problém firmy která fakturu poslala a že ona si to musí před FÚ obhájit.
Dotaz trochu mimo, ale jak jsem četla vaši diskuzi, chci se zeptat, není k nárokování dph rozhodné datum, kdy Vám byla fa doručena? Měla jsem za to, že nelze účtovat dokud není doklad fyzicky v ruce, ale možná se pletu, jsem spíše amatér.. Díky za info.
klasická faktura ke dni přijetí, v režimu přensení vždy k DUZP na faktuře. musí to mít obě strany stejně, dodavatel i odběratel, a zároveň ve stejném měísíci k DUZP i oba dva výpis z evidence ,jeden jako dod. a druhý jako odb.
chtělo by to dodatečná přiznání a nové výpisy z evidence
Objasníte mi prosím někdo jak je s těmi 15 dni u přijatých faktur, protože program mi protestoval že nemám vystavení do 15 dní od DUZP. Já abych to vysvětlila případné kontrole. Na faktuře je vystavené do 15 dní, došlo to také do 15 dní od DUZP, ale na zapsání se mi to dostalo až těď a to už je 24 dní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.