Re: Nemocenská dva dny
>>>>Dobrý den,
>>>> mám jeden dotaz. Zaměstnanec nechce jít v pá a so do
>>>>práce ( v tyto dny na něj připadá směna ) Chtěl
>>>>dovolenou, ale protože se nenašla náhrada, dovolenou
>>>>na tyto
>>>>dva dny nedostal. Tak už dnes telefonoval , že má
>>>>konotrlku. Ještě jsem ji neviděla, jestli už ode
>>>>dneška,
>>>>kdy má volno, nebo až od pátku?
>>>>Nevím jak dlouho tu kontrolku chce mít, ale je možné
>>>>mít kontrolku pouze na tyto dva dny? Protože
>>>>telefonem
>>>>mě oznámil ,že v sobotu jde na kontrolu na převaz...
>>>>A
>>>>že se potom uvidí...Kontrolku donese zítra...
>>>>Není možné ho za to nějak postihnout. Očividně prostě
>>>>chce být doma a když nedostal dovolenou....?
>>>>
>>>>Děkuji moc za rady
>>>
Protože vím, že jde o výmysl. Ale to stejně nikomu nedokážu.
Má zarostlý nehet, který původně byl už v pořádku a po zákazu dovolené se z minuty na minutu stav nehtu o 200% zhoršil...
>>>Co to je kontrolka ? To jsem v životě v žádném zákoně
>>>neviděla
>>
>>Omlouvám se , pracovní neschopenka vystavená
>>lékařem....
>
>a jak byste chtěla postihovat někoho na pracovní
>neschopnosti, navíc asi je PN oprávněná, když jde na
>převaz, PN může být klidně i na jeden den
To právě že je u nás radost pracovat. Všichni zaměstnanci si to chválí. Nikdo je nehlídá , kdy chodí do práce a z práce. Nikdo jim nic nezakazuje. Když potřebují dovolenou vždy ji dostanou normálně. V práci si mohou jíst a pít co chtějí. ( Je to restaurace) Nosí si jídlo co zbyde domů bez úhrady. Občas si něco vezmou i co nezbyde. Svým známým točí pití bez úhrady.Je to na kamerách, ale nikdy jim nikdo nic neřekl. Pouze tento jeden zaměstnanec se takto chová. Končí vždy o 1,5 dříve ( zavře hospodu a jde domů) nikdy mu nic nebylo vytknuto. Pouze nyní se nesehnala náhrada na jeden den ,aby mohl na dovolenou. Byl domluven jeden den ,aby šel do práce , že se sobota hospoda zavře, aby si mohl vzít dovolenou, ale on místo toho přišel s kontrolkou. Kvůli jednou dni.. to je málo....
Docela Vás chápu, zaměstnanci dovedou vymyslet spoustu důvodů proč nejít do práce, řešíme dnes a denně, ta kontrola by nebyla od věci pokud chtěl někam jet,ale nic jiného s tím nenaděláte, sama se někdy divím jak lékaři dělají a potvrzují to co pacienti chtějí, to jsou mé zkušenosti. Slyšeli jste jak sv Ústí se hodilo marod xy pošťaček, to je náhoda a co na to lékaři? Ale nekritizuji ty poštovní pracovnice.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.