Vlákno názorů k dotazu Nárok na dovolenou od Žaneta - Re: Nárok na dovolenou Děkuji moc všem za ochotu...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 10. 2012 8:59

Žaneta (neregistrovaný)

Re: Nárok na dovolenou
    Děkuji moc všem za ochotu a rady již to chápu. Byla to má hloupost. Měla jsem si dovolenou vybrat bezprostředně po návratu z mateřské dovolené. Jinak v našem podniku Vám změnu pracovní doby umožní. Pokud tomu nebrání vážné provozní důvody a pokud uvedete závažný důvod. Já pečuji o 4.nezl. děti. Nejmladšímu je jen 6měsíců. Proto mi změnu zaměstnavatel umožnil.

• 25. 10. 2012 11:07

xy5

Re:OT: Nárok na dovolenou
    asi musíte pracovat na velmi dobře placené funkci, kde se nic moc nedělá, protože si neumím představit ženu, jak se stará o 4 nezletilé děti (nejmladšímu je 6 měs.), zvládá k tomu veškerou práci doma sama a pracuje někde v úkole, kde se musí otáčet, aby si vydělala
    ale je to Vaše volba, děti vyrostou a zestárnou rychleji než si myslíte...

• 25. 10. 2012 13:02

Žaneta (neregistrovaný)

>>>Dobrý den,
    >>>mám dotaz. U svého zaměstnavatele pracuji již 11let.
    >>>Po celou dobu jsem pracovala na plný pracovní úvazek.
    >>>Tedy 40hodin týdně. Loni jsem otěhotněla. Do práce
    >>>jsem
    >>>chodila až do konce svého těhotenství. Dne 14.3.2012
    >>>jsem nastoupila na mateřskou dovolenou. Ta mi
    >>>zkončila
    >>>dne 25.9.2012. Bezprostředně po jejím ukončení jsem
    >>>se

>asi musíte pracovat na velmi dobře placené funkci, kde
    >se nic moc nedělá, protože si neumím představit ženu,
    >jak se stará o 4 nezletilé děti (nejmladšímu je 6
    >měs.), zvládá k tomu veškerou práci doma sama a pracuje
    >někde v úkole, kde se musí otáčet, aby si vydělala
    >ale je to Vaše volba, děti vyrostou a zestárnou
    >rychleji než si myslíte...

Bohužel na žádné vysoké funkci nepracuji. Jsem řadovej zaměstnanec a myslím, že mé zaměstnání je náročné a nemůžu tedy říci, že by se v něm nic moc nedělalo. O ty 4 děti se nestarám sama, ale s manželem. Bohužel v dnešním době se nedá vyžít jen z jedné výplaty a s rodičovského příspěvku. Než abych si uhonila manžela tím, že by dělal dvě práce vrátila jsem si do práce již po ukončení mateřské dovolené. A zažádala jsem si o poloviční úvazek. Tímto se oba můžeme plnohodnotně věnovat dětem a také je řádně finančně zajistíme. (myslím si, že práce hasičů či justiční stráže a policistů není žádná flákačka) jedno z těchto povolání vykonávám

• 25. 10. 2012 14:03

jasná (neregistrovaný)

Pokud byste vykonávala některou z těchto profesí, tak tam není celoroční nárok 20 dnů, ale podstatně více, něco mi tu nesedí......

• 25. 10. 2012 14:15

Žaneta (neregistrovaný)

Ano. Já již v první příspěvku psala, že je to 25 dní ne 20 dní. 10dní jsem si vybrala začátkem roku a nyní mi zbývá 15 dní. Můj dotaz zněl zda se mi nyní těch 15 dní může počítat pouze ve 4 hodinách, když jsem až do září měla plný pracovní úvazek. Jinak chodím do práce jeden týden 2x na 8 hodin a druhý týden 3 x na 8 hodin. Před změnou úvazku jsem pracovala v 8mi až 11ti hodinových směnách. Omlouvám se zda jsem se špatně vyjádřila.

• 25. 10. 2012 14:23

all (neregistrovaný)

No tak to jste úplně úžasná, protože celá debata byla nanic, jestliže pracujete tak, jak jste napsala nyní. Opravdu vás promarněný čas odpovídajích nebolí. Z vašeho příspěvku si myslím všichni pochopili, že pracujete 4 hod. denně.

• 25. 10. 2012 14:24

jasná (neregistrovaný)

>>>>asi musíte pracovat na velmi dobře placené funkci,
    >>>>kde
    >>>>se nic moc nedělá, protože si neumím představit ženu,
    >>>>jak se stará o 4 nezletilé děti (nejmladšímu je 6
    >>>>měs.), zvládá k tomu veškerou práci doma sama a
    >>>>pracuje
    >>>>někde v úkole, kde se musí otáčet, aby si vydělala

>
    >Ano. Já již v první příspěvku psala, že je to 25 dní
    >ne 20 dní. 10dní jsem si vybrala začátkem roku a nyní
    >mi zbývá 15 dní. Můj dotaz zněl zda se mi nyní těch 15
    >dní může počítat pouze ve 4 hodinách, když jsem až do
    >září měla plný pracovní úvazek. Jinak chodím do práce
    >jeden týden 2x na 8 hodin a druhý týden 3 x na 8
    >hodin. Před změnou úvazku jsem pracovala v 8mi až 11ti
    >hodinových směnách. Omlouvám se zda jsem se špatně
    >vyjádřila.

Žanetko, nezlobte se, ale až obdržíte 15 odpovědí, pak z vás náhodou vypadne, že budete chodit do práce v jednom týdnu 2 dny a v druhém týdnu 3 dny. To se ale nárok na dovolenou počítá úplně jinak, protože se bude jednat o nerovnoměrně rozvrženou prac. dobu. Co k tomu dodat ? Namáhali jsme se vám odpovědět zbytečně.

• 25. 10. 2012 14:26

jasná (neregistrovaný)

Přesně tak all. Přešla mě chuť někomu odpovídat, pro dnešek končím. Ještě pár takových tazatelů a ranila by mě mrtvice.

• 25. 10. 2012 14:28

Žaneta (neregistrovaný)

Všem se omlouvám. Raději se s někým osobně poradím. Nemám rovnoměrnou pracovní dobu a takto to asi neumím správně vysvětlit.

• 25. 10. 2012 16:26

VH

To je od vás nehoráznost. Také já jsem naprosto znechucená a nedivím se, že odpovídající mnohdy použije ne příliš laskavý tón. Vy ho rozhodně nezasluhujete.

• 25. 10. 2012 16:38

Kara (neregistrovaný)

Kdybyste měla plánované směny celý rok 5 dnů v týdnu, měla byste 25 dní dovolené. Protože teď neděláte 5 dnů v týdnu, musí se Váš nárok přepočítat. Na kolik dní v letos máte nárok se vypočítá takto: sečtou se vaše plánované směny za celý rok 2012, tj. i ty, které byste měla plánované v době mateřské, protože doba mateřské se považuje za dobu odpracovanou. Získaný počet plánovaných směn se vynásobí počtem týdnů dovolené (tj. 5) a vydělí 52,14 (což je průměrný počet týdnů v roce). Vyjde nárok dní za rok 2012 (takže nevyjde 25, ale např. 21). Odečtou se dny, které jste si již vyčerpala. Zbytek budete vybírat ve dnech, na které máte plánovanou směnu a den vybrané dovolené má být zaplacený tolika hodinami, kolik v tom dni měla činit Vaše směna.

• 25. 10. 2012 17:00

Žaneta (neregistrovaný)

Karo moc Vám děkuji. Pokusím se takto se svým zaměstnavatelem domluvit. Přesně takto jsem si myslela i já, že by to mělo správně být. Ale zaměstnavatel mi tvrdil, že mám nárok na 4 hodiny za každý den dovolené. Všem moc děkuji. Jste tu moc ochotní. Já tu jsem poprvé poradila mi tuto stránku kamarádka. Příště se budu snažit být přesnější. Přeji všem krásný den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).