Re: Máte penzijní připojištění?
PP mám již několik let. Letos jsem navýšila částku, okolnosti to dovolují, tak ať nepřijdu o část státní podpory.
Předpokládám, že důchod už dostanu mizerný (a ještě jsem OSVČ, takže se mi načítá vyměřovací základ hodně nízký) - tak se snažím myslet na zadní kolečka.
Na jiné - výnosnější investování nemám znalosti a možná ani odvahu.
Úplný souhlas. Jsem přesně stejný případ. Spoléhám na úspory, z kterých si v důchodu budu kupovat chleba... To nebude, jako dnešní důchodci, kteří pořád křičí a vůbec si neuvědomují, že hodně lidí si nevydělá tolik, kolik mají oni důchod.A živí rodinu. Nic proti nim, ale ty debaty -jak nic nemůžou a na úspory nesáhnou.
Někdy přemýšlím, jak by vypadaly tyto debaty za 20 let za nás, kdy už důchod bude skoro žádný.
také souhlasím, mám PP od 30 let, takže již 12 let, mám založeno i na oba svoje rodiče a založila jsme i synovi - 23 let a přesně tak, zadní kolečka. Nehodlám v důchodu plakat a umřít hlady. Chápu, že spousta lidí odrazuje, protože nemá důvěru. Nevím nevím, ale mám pocit, že pokud se o sebe nepostaráme, budeme z nás v důchodu "žebráci".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.