Re: výpověď - ÚP
Na podporu budete mít nárok až po těch dvou měsících, ale na ÚP byste se měl alespoň na konci měsíce přihlásit z důvodu zaplacení zdravotního pojištění.Pokud si najdete DPP, po dobu, po kterou na tuto DPP budete pracovat (do 4000 Kč/měs) nemudete podporu pobírat, bude posunuta. Když podepíšete prohlášení, daň platit nebudete, uplatníte slevu na dani (bude sooučástí ročního zúčtování daní nabe dań.přiznání)
Dík za odpověď, ale přeci není možné žít ze 4000tis. na měsíc? A co když vydělám jenom 2000nebo tak něco. Vždyť v tom případě bude pro mne lepší zůstat doma za podporu než někam dojíždět protože bych projel cca.600Kč a ještě to přiznávat. Manželka totiž je také nezam.už dva roky. Víte co ty naše zákony jsou jen pro někoho.
Ještě jednou díky a omlouvám se že jsem se ročílil.
>>>>>Dobrý podvečer, mám výpověď k 30.11. par.52/a). Mám
>>>>>nárok na dvoum. odstupné (PP od dubna 2011). Jak je
>>>>>to
>>>>>nyní na ÚP.Dostanu nějaké peníze od ÚP, nebo až za
>>>>>dva
>>>>>měsíce, každý to říká jinak. Mohu jít někam na DPP
>>>>>(300hod/rok kalendářní ? a do 4000Kč) a budu z
>>>>>výdělku
>>>>>odvádět daň, nebo ho budu muset přiznat při ročním
>>>>>zúčtování?
>>>>>Díky za odpověď.
>>
>>ale vždyť dostanete od zaměstnavatele odstupné, tak
>>jak to, že byste měl žít jenom z roho, co byste si
>>vydělal jinde, to odstupné bude dokonce pravděpodobně
>>větší
>>než dosavadní měsíční mzda, protože se počítá z
>>průměrného výdělku
>Ano ale můj výdělek byl min.mzda t.j 8000hrub. to na
>dva měsíce nebude nic moc i když si něco přivydělám a
>co za ty dva měsíce co potom?
mně to připadá, že Váš výdělek byl 8000Kč hrubého jen na papíře, další peníze jste dostával bokem a teď se Vám to vymstilo, protože příp. podpora bude počítána jen z výdělku, který jste měl papírově určený
a vůbec, co jste dělal za práci, že jste měl jen minimální mzdu? Pokud jste pracoval na pozici, kde je nějaká odpovědnost, manipulace s materiálem, různé dovednosti a znalosti, tak jste nemohl mít jen minimální mzdu, ale zaručenou. Vždyť Vy byste nyní mohl po zam-teli požadovat, aby Vám doplatil mzdu, kterou Vám neplatil. A až Vám bude přiznána podpora, tak ji napadněte, že jste dělal práci, která měla být honorována vyšší mzdou, tudíž podpora by měla být vyšší.
A důchod (pokud se ho dožijete), bude počítán také jen ze mzdy, kterou jste měl přiznanou (8tis.). Pokud máte rodinu, tak Vás musí živit manželka, pokud nedosáhnete životního minima, obraťte se na sociální dávky, ale nejlepší bude, když si začnete co nejdříve hledat práci, příp. začnete sám podnikat.
Po skončení pracovního poměru se přihlásíte na ÚP. 2 měsíce nebudete dostávat podporu, protože dostanete dvouměsíční odstupné. S poslední mzdou to bude cca 20000,- čistého.
Potom dostanete 2 měsíce podporu cca 4500,-, další 2 měsíce cca 3500,- a zbytek podpůrčí doby (nepíšete, kolik je vám let) asi 3200,-.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.