Re: Elektromontážní práce v Německu a DP
Podle Vás se tedy jedná o práce na nemovitosti, tzn. že bychom se museli registrovat k DPH v Německu a odvést tam daň. Máte s tím, prosím Vás, nějakou zkušenost? Vůbec netuším, jak se to provádí...
A jak by vypadala faktura? Cena bez DPH v Kč + jaká sazba DPH?
Re: Elektromontážní práce v Německu a DP
Česká firma s. r. o., plátce DPH v ČR, prováděla elektromontážní práce na kontejneru (jsou to obytné kontejnery) v Německu. Práce bude fakturovat české firmě, plátci DPH v ČR.
Otázka - nevím zda kontejner považovat za movitost nebo nemovitost a tím pádem, zda se při fakturaci řídit §9 nebo §10 zákona o DPH.
Pokud bych fakturovala podle §9, tak místem plnění je ČR? A budu fakturovat bez DPH s přenesenou daňovou povinností?
Pokud se jedná o nemovitost, jak postupovat?
Děkuji.
pokud se jedná o nemovitost , musí někdo odvést dph v místě plnění, tedy přihlásit se v německu a dph vypořádat tam.
pokud práce normální - pak je místo plnění tam, kde má příjemce služby sídlo - tedy s 20% dph a odvod
Jedná se o elektromontážní práce, dle mého názoru tam bude přenesená daňová povinnost. Nebo se pletu?
samozřejmě že přenesená nebude, ta je jen mezi plátci s místem plnění v tuzemsku, toto je podle mě v německu
Podle Vás se tedy jedná o práce na nemovitosti, tzn. že bychom se museli registrovat k DPH v Německu a odvést tam daň. Máte s tím, prosím Vás, nějakou zkušenost? Vůbec netuším, jak se to provádí...
A jak by vypadala faktura? Cena bez DPH v Kč + jaká sazba DPH?
Požádejte zadavatele, aby vám doložil zda se v tomto případě jedná o "nemovitost" či ne.
Řekla bych, že se jedná o službu do EU, fakturovala bych bez DPH, vykázala na ř. 21 a podala souhrnné hlášení.
plátce dph v čr fakturuje plátci dph v čr - opravdu se jedná o službu do EU ???
Omlouvám se, špatně jsem četla začátek, to opravdu není služba do EU. Pak bych fakturovala normálně s DPH.
Já bych konternej rozhodně nepovažovala za nemovitost.
Tak ověřovala jsem to u výrobce, kontejnery jsou brány jako nemovitost, jsou to kontejnery, které slouží jako byty, nebo se z nich staví školky apod.
Také jsem dostala informaci, že firma si vyřizuje německé DIČ, čímž se problém vyřeší - fakturace bez DPH a odkaz na §10.
Všem děkuji za jejich názory.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.