Re: Dotaz na mzdovou účetní??
pokud si je nevybere v prosinci, bude pokračovat v novém roce na plný úvazek, bude čerpat v novém roce 3,5 dne (za předpokladu, že mu za r.2012 nárok na 3,5 dne vznikne) po 8 hodinách. Proplatit nemůžete, dovolená se proplácí pouze při ukončení PP.
About "sick days" I don´t know nothing. You need someone else.
:-) Oh,thank you! Já jsem to použila v ang.,protože se tomu teď tak běžně říká:) JE to vlastně dohoda,že si může zaměst.vzít 3-5dní volno bez neschopenky, ale nevím,jestli se to má uvádět ve smlouvě nebo je to jen na ústní dohodě se zaměstnavatelem a pak když si toto volno dotyčný vezme,tak se mu proplácí jako placené volno nebo jako pracov.den?
vím, co je "sick", takže jsem vás pochopila, ale myslela jsem, že se ozve někdo, kdo takové dny platí. Podle mého musíte mít jednak toto zakotveno ve vnitřním předpisu, určitě nějak evidovat a za tyto dny by měla náležet náhrada mzdy (placené volno). Určitě ne mzda, ta náleží za práci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.