Re: exekuce velká prosba
Ještě se zeptám, pokud by byla vdaná, ale manžel pracuje, tak by byla částka stejná? pokud by měla dítě, tak by měla vyšší nezabavitelnou částku, pochopila jsem to správně?
nebyla by částka stejná, pokud by byla vdaná (ženatý), pak se mezi vyživované osoby počítá i manžel/ka. A každé dítě, kterému je povinen poskytovat výživné,resp.živit je, je také vyživovanou osobou.
hypotéka je opravdu nepřednostní exekuce. přednostní jsou vyjmenovány v §279 odst.2) OSŘ zde na liště. Když si dáte do vyhledavače, najdete program, který "..." doporučuje pro výpočet srážek.
Už mi to vyšlo, super, moc děkuji. Vadí když srazím více než bych měla? já totiž nevím zda má pani dítě, vím že si neuplatnuje slevy, ale to může mít manžel.
vadí. POkud má manžela, srazíte 1701 Kč. Musíte se sí zeptat, zda má dítě. Pokud ano, je potřeba, aby vám to doložila a pak uplatníte i dítě jako vyživovanou osobu.
I na manžela srážím částku i když pracuje? už jsem našla že dítě má ale dospělé 20 ti leté, pokud studuje VŠ tak také odečtu? Musím to vše nastudovat, ale už jsem to trochu pochopila.
ano,i na manžela, i když pracuje. I na studující dítě. Pouze pokud by dítě bylo už pracující, trak dítě neuplatňujete, ale manžela ano.