Re: Muž na mateřské dovolené
MD je název volna u zaměstnavatele, je určeno pro ženu. Muž, když chce být s dítětem doma, žádá o rodičovskou dovolenou. A může s manželkou uzavřít dohodu o převzetí dítěte a pobírat místo ní peněžitou pomoc v mateřství.
Prakticky může o rodičovskou dovolenou (tedy o volno) požádat ze dne na den a určí její délku, maximálně však do 3 let dítěte.
Jak mi tedy vysvětlete, že na sociálce mi potvrdili, že muž může na mateřskou až po šestinedělí ? Tomu nerozumím. Mě ale hlavně zajímá, když jsou dítěti 4-5 měsíců, jak dlouho dopředu musí zaměstnanec oznámit zaměstnavateli, že nastupuje na rodičovskou, chcete-li. Nevíte to náhodou ? Děkuji.
Což tedy v praxi znamená, že dnes může přijít s tím, že zítra odchází a já mu to musím umožnit, je to tak ?
A pokud přišel dnes s tím, že od 01/12/2012, tak toho 01/12/2012 odejde... A nevíte ještě náhodou co musím já, jako zaměstnavatel, vyplnovat za papíry na sociálku ? Mockrát děkuji.
>>>>>Dobrý den, jak dlouho dopředu musí dát muž
>>>>>zaměstnavateli vědět, že odchází na mateřskou
>>>>>dovolenou místo své
>>>>>ženy? Děkuji.
>>>>Muž nikdy mateřskou dovolenou nečerpá.
>>>
>>>Ted jsem volala na sociálku a tam mi potvrdili, že
>>>čerpá ! Ted mi jde spíše o to, jak dlouho dopředu
>>>musí
>>>dát zaměstnavateli vědět, že ji nastupuje. Děkuji.
>>
>>Mám zaměstnance, který pobírá Peněžitou pomoc v
>>mateřství. Myslím, že není dáno, jak dlouho dopředu
>>musí dát
>>zam-teli vědět. Záleží na domluvě.
>
>Což tedy v praxi znamená, že dnes může přijít s tím,
>že zítra odchází a já mu to musím umožnit, je to tak ?
>A pokud přišel dnes s tím, že od 01/12/2012, tak toho
>01/12/2012 odejde... A nevíte ještě náhodou co musím
>já, jako zaměstnavatel, vyplnovat za papíry na sociálku
>? Mockrát děkuji.
V 11.23h jsem Vám k tomu něco napsala. Vy vyplníte přílohu s jeho výdělky (takovou, jakou přikládáte třeba k neschopence) a s jeho žádostí o PPM pošlete na sociálku. A založíte si jeho žádost o rodičovskou dovolenou.
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.