Re: občerstvení na předváděcí akci
§ 25 odst. 1 písm. t) ZDP, stanoví, že za výdaje (náklady) vynaložené k dosažení, zajištění a udržení příjmů pro daňové účely nelze uznat: „výdaje na reprezentaci, kterými jsou zejména výdaje na pohoštění, občerstvení a dary. Za dar se nepovažuje reklamní nebo propagační předmět,...“
Re: občerstvení na předváděcí akci
dobrý den, přispěju také svým troškem :-)
existuje paragraf §24/2 zc, který by nám mohl tyto výdaje umožnit dát do daňových nákladů, ale je třeba prokázat, že toto konkrétní pohoštění nám přineslo tento konkrétní výnos. (a musí být výnos vyšší než repre)..porovnání předváděcí akce bez pohoštění s akcí s pohoštěním...zdokumentovat, prokázat...prostě trošku tenký led nebo také dráždění hada bosou nohou. Já se osobně do tohoto nepouštím. Teď jsem úspěšně prošla kontrolou a i když jsem měla opravdu velmi suprové "holky" z FÚ, tohle by se mi prokazovat tak nějak nechtělo. A byla jsem moc ráda, že FÚ po 2 měsících odešel s "nepořízenou" :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.