Re: rodičovská a práce
Takže Vy jste nebyla na rodičovské dovolené a vykonávala jste na kratší úvazek původní práci? Pokud je to tak a dítěti ještě nejsou 3 roky, můžete zaměstnavatele písemně požádat o rodičovskou dovolenou na dobu, kterou si určíte, maximálně ale do 3 let dítěte a být s dítětem doma. Zaměstnavatel je povinen Vám rodičovskou dovolenou umožnit (do 3 let dítěte).
Ne, byla jsem na rodičovské a současně jsem si na pár hodin u současného zaměstnavatele přivydělávala (administrativní práce) takže jsem to zvládala i s malým ale teď už to prostě nejde a tak si za mně zaměstnavatel našel náhradu a já už budu jen na rodičovské.
píšete, že jste pracovala pro původního zam-tele, odkud jste odešla na MD, ale na zkrác. úvazek, takže jste již NEBYLA na rodičovské dovolené, ale byla jste "běžným" zam-cem, byť na zkrác. úvazek
nyní chcete opět jít na rodič. dovolenou, tak si o ni požádejte zam-tele, ten musí Vaší žádosti vyhovět (max. do 3 let dítěte)
a od státu můžete stále pobírat rodič. příspěvek
nepletete dohromady pojmy rodičovská dovolená a rodičovský příspěvek?
a také se podívejte, jak máte nyní sjednaný prac. úvazek, zda zkrácený úvazek jste měla jen nějak ohraničený dobou, abyste ho neměla stále a až budete chtět se vrátit zpět, aby zam-tel netrval na tom, že máte zkrác. úvazek a Vy budete chtět třeba plný (ale třeba zkrácený Vám bude vyhovovat i nadále) - to musíte zvážit sama
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.