Re: Marná investice
No, "marná" investice bude zřejmě ta, která už je od prvopočátku odsouzena k tomu, aby nebyla dokončena...:o))...ale správnější účetní termín je "zmařená" investice...to je když vlivem vnějších okolností dojdete k závěru, že vámi zahájenou investici (s nejakými již zaúčtovanými náklady - na účtu 04) již nemá smysl dokončit a odepíšete ji na vrub nákladů...ale před kontrolou z FÚ musíte toto účtování obhájit...tzn.že ty vnější vlivy opravdu existují...
Re: Marná investice
A pokud jsme letos uvažovali o dotaci z EU. Našli jsem si i firmu, která by to za nás vyřizovala, podepsali Smlouvu o poskytování konzultací a zpracování Žádosti o dotační pomoc z EU, zaplatili i první splátku, kterou jsem zaúčtovala rovnou do nákladů. Jenže z důvodu vážné nemoci jednatele, vlastníka s.r.o. došlo nyní ke zrušení smlouvy, o dotaci žádat nebudeme. A ta firma, která nám ty dotace zařizovala nám teď účtuje odstupné dle Smlouvy.....
To odstupné jim skutečně náleží. Tak kam mám teď zaúčtovat to odstupné, jsou to daňové náklady?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.