Re: Neodevzdané výkazy
Ovšem v tom případě nemůžete opravovat výkzy zarok 2009 ani dělat žádné změny v účetnictví.
Chyby se opravují v aktuálním roce buď v rámci nákladových a výnosových účtů nebo proti HV v aktuálním roce.
Je ze zákona zakázáno otevřít účetní knihy po schválení úč. závěrky.
Takže pokud jste dělali revizi je nutné všechny účty narovnat v rámci aktuálního roku, samozřejmě je třeba ošetřit dopady do daní v původním i aktuálním roku.
Re: Neodevzdané výkazy
Aha děkuji,myslela jsem si,že když se mi HV nezmění,že lze opravit v tom daném roce tedy v roce 2009.Společnost ztratila data a poslední zálohu,kterou našla a použila,tak v ní chybí práce uzávěrka a 4.Q.DPH.Když to dopracovali,zjistili,že je chybná rozvaha,kterou poslali na FÚ.HV se nezměnil,ale rozvaha ano. Takže se raději do toho nepouštět.
Re: Neodevzdané výkazy - opravy
Aha děkuji,myslela jsem si,že když se mi HV nezmění,že lze opravit v tom daném roce tedy v roce 2009.Společnost ztratila data a poslední zálohu,kterou našla a použila,tak v ní chybí práce uzávěrka a 4.Q.DPH.Když to dopracovali,zjistili,že je chybná rozvaha,kterou poslali na FÚ.HV se nezměnil,ale rozvaha ano. Takže se raději do toho nepouštět.
Re: za málo, pěkný večer
>>>>>Dobrý den,prosím o pomoc.Klient si u mě chce nechat
>>>>>udělat "rekonstrukci" účetnictví.Na první pohled jsem
>>>>>zjistila,že poslané výkazi neodpovídají
>>>>>skutečnosti.Když
>>>>>provedu opravu,změni se mi rozvaha,ale HV zůstané
>>>>>stejný.Alespoň doufám.Majitel nechce jít kvůli tomu
>>>>>na
>>>>>kontrolu,tak řekl,že nebude opravené výkazy posílat
>>>>>na
>>>>>FÚ.Jaká pokuta za tento čin hrozí?
>>>>>Děkuji předem všem
>>>>A to jsou výkazy za který rok?.
>>>>Jsou již za období, které je schválené VH?
>>>Výkazy jsou za rok 2009.
>>Při opravách je dobré použít interpretaci Národní
>>účetní rady - jak opravovat chyby
>>http://www.nur.cz/content/view/127/1/
>
>Paní Alen1, děkuju za odkaz, ten článek jsem neznala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.