Vlákno názorů k dotazu Oznámení o změně využití území od Emami - Re: Oznámení o změně využití území zavolejte si člověku...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 11. 2012 14:02

Emami (neregistrovaný)

Re: Oznámení o změně využití území
    zavolejte si člověku který Ván zahájení ÚŘ vypsal a požádala je o doporučení provedení které by úřad akceptoval
    osobně bych to řešila že bych si zkopírovala dokument o zahájení ÚŘ a snímek z katastru s naznačením předmětné parcely nechala zalaminátovat nebo do průhledné složky, připevnila na předmětný pozemek v místě přístupu, odfotila a fotkou bych dokládala splnění inform.povinnosti

• 14. 11. 2012 14:46

Luboš (neregistrovaný)

nic mi neřeknou, neznalost zákona mě neomlouvá
    na stránkách SÚ jsem také našel nějaký formulář, který je příloha č.9 k vyhlášce č.503/2006 Sb. a jmenuje se "OZNAMENÍ o záměru v území k vydání územního souhlasu". K čemu je to dobré, jsou tam defakto stejné údaje jako u "ŽÁDOSTI o vydání..." a oni se na to odvolávání v paragrafu 8 stejné vyhlášky. Proč to chtějí znovu? už jsem z toho nešťastný, 40roků tam rostou stromy a je to čistě formální změna, a snad budu muset začít chodit na práva.
    Človek to chce uvést do reálného stavu, ale radši jsem se na to měl ...

• 15. 11. 2012 10:38

Emami (neregistrovaný)

nehažte flintu do žita, přece vás nějaký špatně vyspaný úředník nerozháže (já s nima komunikuji skoro každý den to bych už byla utopená v tom žitě :-)
    vy se jich neptáte proč to máte dělat (dle zákona to jej jasné) ale jak to máte udělat a to v zákoně napsané není a případné prováděcí vyhlášky mají k dispozici jen oni a také jsou na to školeni.
    žádný formulář na to není, forma provedení je volná
    Pokud se ale nechcete (na patrně protivném úřadě doprošovat) tak to udělajte jak jsem Vám psala:
    zkopírujte si oznam o zahájení ÚŘ a snímek o který pozemek se jedná dejte do folie, připevněte na strom nebo nějakou tabulku při vstupu na pozemek, odfoťte dig.foťákem min. 2 foto samotný oznam připevněný a také záběr s oznamem a pozemkem aby bylo evidentní že se jedná o předmětnou parcelu, foto si vytiskněte a uchovejte ještě i ve foťáku kvůli datu pořízení, budete mít důkaz že jste to udělal, jestli tam oznam necháte připevněný do doby ukončení ÚŘ je na Vás (vy jste si svoji povinnost splnil a nemůže Vás nikdo nutit aby jste chodil každý den kontrolovat jestli nějaký nepřejník nebo vandal oznam poničil :-) nebo ne) případně pokud by vypsali šetření na místě pozemku přímo tak tam oznam jde přidělat i hodinu před šetřením aby viděli vaši snahu a splnění povinnosti

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).