Vlákno názorů k dotazu OT: dodavatel elektřiny ČEZ nebo RWE od jo - Re: OT: dodavatel elektřiny ČEZ nebo RWE zaslechla jsem...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 11. 2012 7:44

jo (neregistrovaný)

Re: OT: dodavatel elektřiny ČEZ nebo RWE
    zaslechla jsem názor, že výhodnější je plyn od ČEZu a elektřina od RWE ale proč - to nevím ... také by mě to zajímalo

• 16. 11. 2012 8:07

skrblík (neregistrovaný)

přesně - RWE nám nabízí elektřinu a ČEZ nás přetahuje na plyn, tak by mne zajímaly zkušenosti ostatních.

• 16. 11. 2012 8:22

JirkaZ (neregistrovaný)

Elektřina :

odchodem od ČEZ k jinému dodavateli ušetříte cca 8% z celkových nákladů. Přechodem k RWE to ovšem bude o dost méně. Jako firma jsme zatím dodavatele nezměnili, soukromě také ne (pořád od ČEZ něco chci a změnou by jejich ochota určitě klesla).

Plyn :

odchodem od RWE ušetříte, at půjdete ke komukoliv. Pokud půjdete k ČEZ, tak sice ušetříte, ale moc to nebude. Pokud si vyberete nejlevnějšího dodavatele, tak úspora bude cca 30-40% z faktury. Jako firma jseme změnili loni, doma plyn nemáme. Změna dodavatele přinesla trochu větší nepořádek v zálohových fakturách, nicméně dodavatel reaguje obratem. Za ty úspory to určitě stojí.

Nabídky na delší období :

Vysledoval jsem, že na tzv. garantovanou cenu jsou vždy nevýhodné pro zákazníka. Obecně vzato nikdy neberu od dodavatelů první nabídku, od dodavatelů energie už vůbec ne. Bývá většinou na delší období a "garantuje" vysokou cenu. Další nabídka je vždy o dost nižší, byť na jeden rok. Dle mého názoru cena silové elektřiny v příštích letech nestoupne, spíš naopak - viz kontrakty na energetické burze. U plynu nevím, ale nevidím důvody pro růst cen. Obchoduje se na burze v Lipsku, zatím jsem to nestudoval.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).