Vlákno názorů k dotazu Doklad o výši ročního příjmu od RenataH - Re: doklad o výši ročního příjmu Do potvrzení o...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 11. 2012 14:41

RenataH (neregistrovaný)

Re: doklad o výši ročního příjmu
    Do potvrzení o zd.příjmech se do ř.2 píší skutečně vyplacené mzdy doi 31.1. násl roku, takže veškerá takto špatně vámi vystavená potvrzeí musíte po 31.1.2013 opravit a vydat jim je. Takhle byste zaměstnance ošidila. Ale nestačí opravit jenom ř.2, musíte opravit i všechny ostatní řádky, které souvisejí se skutečně vyplacenou mzdou. Vliv to má veliký, mají nárok na uplatnění celé slevy na dani i v případě, že dostali mzdu třeba jen za pár měsíců.

• 26. 11. 2012 15:04

Lídaa (neregistrovaný)

Aháá, tak já pořádně prostuduji i další řádky a pošlu jim to znova. Příjde mi tedy lepší tyto potvrzení nevydávat s výstupníma dokladama, protože na začátku následného roku, může být vše jinak. A ještě se zeptám, pokud měli mzdu třeba za 01-06/2012 a nebyla vůbec vyplacena, můžou si udělat roční zůčtování a uvádět v něm sražené daně? Budu si muset vzít zákon a pořádně ho proštudovat nebo zajít na FÚ - to jsem fakt ještě nikdy neměla a jsme malinkatá firmička a tak nějak vše klapalo v normálu, tak se omlouvám. díky

• 26. 11. 2012 15:10

monskas (neregistrovaný)

Roční zúčtování se udělá na základě vašeho vydaného potvrzení ročního příjmu. Jestli mu mzdy nebyly vyplaceny, nebude to mít v potvrzení za rok 2012 a nemá co vyúčtovat, ale až třeba v roce 2013. Pozor také, pokud zaměstnanci dostanou doplaceny mzdy od ÚP. ÚP posílá zaměstnavatelům oznámení sa na základě toho se pak vydává zaměstnanci potvrzení a ročním příjmu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).