Re: absence - nedoručená neschopenka
§ 55 Okamžité zrušení pracovního poměru zaměstnavatelem
(1) Zaměstnavatel může výjimečně pracovní poměr okamžitě zrušit jen tehdy,
a) byl-li zaměstnanec pravomocně odsouzen pro úmyslný trestný čin k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na dobu delší než 1 rok, nebo byl-li pravomocně odsouzen pro úmyslný trestný čin spáchaný při plnění pracovních úkolů nebo v přímé souvislosti s ním k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na dobu nejméně 6 měsíců,
b) porušil-li zaměstnanec povinnost vyplývající z právních předpisů vztahujících se k jím vykonávané práci zvlášť hrubým způsobem.
(2) Zaměstnavatel nesmí okamžitě zrušit pracovní poměr s těhotnou zaměstnankyní, zaměstnankyní na mateřské dovolené, zaměstnancem nebo zaměstnankyní, kteří čerpají rodičovskou dovolenou.
myslím, že toto není hrubé porušení prac. kázně a vzhledem k ZP není možné zrušit v prvních 14/21 dnech neschopnosti ve zkušební lhůtě. Pájo, děkuji za upozornění, ale to mi moc nepomůže. Navrhovala jsem napsat vytýkací dopis, počkat až se zaměstnanec dostaví (resp. uplyne 21 dní) a ukončit s ním pracovní poměr. V případě, že doručí neschopenku doplatit mu zkrácenou mzdu. Jak se vám to zdá - ještě jednou děkuji za diskuzi.
>
>>
>>prosímVás, už od 1.1.2007 platí nový ZP, co takhle si
>>ho pročíst ?Je to problém?
>
>myslím, že toto není hrubé porušení prac. kázně a
>vzhledem k ZP není možné zrušit v prvních 14/21 dnech
>neschopnosti ve zkušební lhůtě. Pájo, děkuji za
>upozornění, ale to mi moc nepomůže.
to platilo neználkovi píšícího pod n.Misa
Navrhovala jsem napsat
>vytýkací dopis, počkat až se zaměstnanec dostaví (resp.
>uplyne 21 dní) a ukončit s ním pracovní poměr.
máte potvrzeno, že je skutečně v PN?pokud ano, tak platí, co píšete a lze mu zrušit PP po uplynutí 21 dnů
V případě,
>že doručí neschopenku doplatit mu zkrácenou mzdu. Jak
>se vám to zdá - ještě jednou děkuji za diskuzi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.